PREMIJER: A od Vile za Siti...

Izvor: Mondo, 04.Mar.2013, 23:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREMIJER: A od Vile za Siti...

Mančester siti pobedio Aston Vilu u Birmingemu golom Karlosa Teveza. Kakav poklon kapitena domaćih! Golman Guzan do gola branio sve.

"Benteke is out of this world" (Benteke nije sa ove planete), pisalo je na transparentu koja su držala dvojica simpatičnih navijača Aston Vile obučena u odela astronauta.

Nadali su se navijači kluba iz Birmingema da bi Belgijanac mogao da im donese preko potrebne bodove u borbi za opstanak protiv favorizovanog Mančester sitija. Ali, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Benteke ipak jeste sa ove planete.

Mančester siti je pobedio 1:0, golom Karlosa Teveza na isteku prvog dela, ali kakav je to poklon bio kapitena Aston Vile Kirana Klarka!

Ništa se nije događalo na "Vila parku" do 35. minuta. Bila je to prilično dosadna utakmica, bez mnogo ritma i žara. A onda je Siti počeo da igra. A golman Aston Vile Bred Guzan da čupa svoj tim. Do poslednjih trenutaka prvog poluvremena...

Odličnu akciju izveli su "građani" u 36. minutu, Pablo Zabaleta je uleteo u šesnaesterac, šutirao jako, iskosa, ali je Guzan taman toliko dodirnuo loptu da se ona od stative odbije u polje. Potom je i Karlos Tevez probao sa ivice šesnaesterca, ali je Guzan ponovo bio odličan, a koji minut kasnije i Edin Džeko stavlja na iskušenje Bredlija Guzana - epilog je bio isti kao u prethodna dva navrata.

I taman kad je trebalo da odu na odmor bez golova, velika greška kapitena Aston Vile Kirana Klarka. Umesto da loptu šutne bilo gde, u napad, u aut, na tribine, on je nešto petljao, krenuo, pa stao i sapleo se o loptu. Umešni Džeko mu je oduzeo, dodao do Karlosa Teveza, koji je lažnjakom izbacio i golmana i jednog defanzivca Vile i potom izvršio hladnokrvnu egzekuciju.

Kakav poklon kapitena Vile za Siti!

Drugo poluvreme copy/paste prvog. Ništa se bitnije nije događalo do nekog 71. minuta kada je Siti dao drugi gol, ali je on opravdano poništen jer je Džeko bio u debelom ofsajdu (Jaja Ture pogodio stativu, a reprezentativac BiH se aktivirao iz ofsajda).

Siti je osvojio tri boda koja mu više znače u borbi za drugo mesto, nego u jurnjavi za Junajtedom.

Za navijače Aston Vile bila je ovo još jedna tužna i crna noć. Ne toliko zbog poraza od kvalitetnijeg Mančester sitija, već pre svega zbog blede igre, bez mnogo žara, pa i želje, energije. Prosto je zapanjujuće koliko je nemoćan ovaj tim.

Ah, da, onaj Benteke "sa druge planete", gotovo da je bio neprimetan...

Aston Vila je poslednji put ispala iz Premijer lige 1987. godine, pet godina nakon što je postala prvak Evrope. Otkako je 1992. godine formirana ovakva Premijer liga, Aston Vila je njen stalni član. Da li će slavni klub iz Birmingema sačuvati premijerligaški status?

REZULTATI 28. KOLA:

U ponedeljak:

Aston Vila - Mančester siti 0:1 (0:1)

/Tevez 45+1/

za vikend:

Totenhem - Arsenal 2:1 (2:0)

Čelsi - Vest Bromvič Albion 1:0 (1:0)

Everton - Reding 3:1 (1:0)

Sanderlend - Fulam 2:2 (1:2)

Svonsi - Njukasl 1:0 (0:0)

Sautempton - Kvins Park Rendžers 1:2 (1:1)

Stouk - Vest Hem 0:1 (0:1)

Mančester junajted - Norič 4:0 (1:0)

Vigan - Liverpul 0:4 (0:3)

TABELA: Mančester junajted 71, Mančester siti 59, Totenhem 54, Čelsi 52, Arsenal 47, Everton 45, Liverpul 42, Svonsi 40, VBA 40, Fulam 33, Stouk 33, Vest Hem 33, Norič 32, Sanderlend 30, Njukasl 30, Sautempton 27, Vigan 24, Aston Vila 24, Reding 23, KPR 20.

(MONDO - foto: AP)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.