PRELOMILI

Izvor: Kurir, 20.Apr.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRELOMILI

Žuka i Jovetić s polomljenom rukom postigli odlučujuće golove protiv Zvezde

Antonelo Žuka i Stevan Jovetić bili su ključni fudbaleri Partizana u poslednje dve utakmice protiv Crvene zvezde, a obojica su mečeve igrali sa slomljenom rukom. Brazilac je u minulom prvenstvenom derbiju ceo meč odigrao s posebnom longetom, dok je kapiten crno-belih u polufinalu Lav kupa Srbije doživeo povredu, ali nije želeo da napusti teren. Bez obzira na takve okolnosti, pomenuti prvotimci >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ekipe iz Humske postigli su odlučujuće golove za svoj tim.

- Ne znam tačno kada se desio prelom, ali sam tokom utakmice osetio veliki bol. Međutim, u tom trenutku zaboravite na to i trudite se da pružite maksimum. Nekad vam to pođe za rukom, nekad ne, ali bitno je da pokažete želju. U petak su mi stavili gips i malu su šanse da zaigram u današnjoj utakmici protiv Borca - kaže Jovetić.

Slaviša Jokanović, trener Partizana, takođe je u karijeri imao prilike da nastupa s polomljenom rukom i zna kako je njegovim igračima.

- Dok sam aktivno igrao fudbal i ja sam lomio roku i znam koliko je teško da se igra u takvim okolnostima. U svaki duel moraš da uđeš oprezno, a padaš kao kornjača da se ne bi povredio još više. Mnogo je onih koji su skloni da kažu kako fudbaleru nije problem da igra s povređenom rukom, ali samo oni koji su to doživeli znaju koliko je to teško - kaže Slaviša Jokanović.

Šef stručnog štaba crno-belih ističe da je Brazilcu bilo mnogo teže nego kapitenu Jovetiću, jer je crnogorski reprezentativac još bio vruć.

- Sve zavisi od igrača, kako može da podnese to opterećenje. Žuka je uspeo to da izgura na pravi način i treba mu čestitati. Što se Jovetića tiče, on je u derbiju igrao sa slomljenom rukom, ali, kako je povreda još bila sveža, nije bio svestan toga.

Iako se ispostavilo da igrači s polomljenom rukom donose uspeh crno-belima, Jokanović još nije odlučio da posegne za radikalnim metodama.

- Ne, nije mi palo na pamet da svojim igračima polomim ruke da bi igrali bolje. Ekipa je pokazala kvalitet i samo tako neka nastavi u daljem toku sezone - kroz smeh kaže Jokanović.[ antrfile ]

PAČAĐAN  ODBIO CRNO-BELE

Levon Pačađan, desno krilo reprezentacije Jermenije i švedskog prvoligaša Gajsa, izjavio je za Sport bladet iz Geteborga da je odbio ponude Partizana i Olimpijakosa. Ovaj fudbaler dospeo je u epicentar srpske javnosti na utakmici nacionalnih timova Srbije i Jermenije, kada je pravio mnogo problema ekipi selektora Havijera Klementea.

- Imao sam ponude Partizana i grčkog Olimpijakosa, ali odlučio sam da im se zahvalim na poverenju, jer u ovom trenutku ne želim da menjam sredinu - rekao je Pačađan.



SLOBODAN ULAZ NA MEČ SA BORCEM


Slaviša Jokanović, trener fudbalera Partizana, ističe da njegov tim mora da zaboravi trijumf u polufinalu Lav kupa Srbije i da se maksimalno koncentriše u duelu protiv Borca (19.00 TV, besplatan ulaz).

- U prvenstvu nam je ostalo još osam finala i moramo maksimalno ozbiljno da uđemo u te duele. Događalo nam se da posle derbija odigramo slabije nego što možemo i to ne smemo da dozvolimo u večerašnjem meču protiv Borca. Ukoliko se zadovoljavamo pobedom od pre nekoliko dana, onda sigurno ne treba da se bavimo ovim poslom - ističe Jokanović.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.