PREJAKI MAĐARI: Srbija poražena od komšija u drugom kolu EP

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jan.2024, 23:13

PREJAKI MAĐARI: Srbija poražena od "komšija" u drugom kolu EP

Teška situacija za izabranike Tonija Đerone.

Rukometna reprezentacija Srbije poražena je od Mađarske 27:28 (13:14, 14:14) u drugom kolu Evropskog prvenstva.

Srbija je u meč ušla sa imperativom dobrog rezultata posle meča sa Islandom (27:27) i prokockanih plus dva u poslednjem minutu meča.

Naša reprezentacija je, u duelu sa severnim susedima, prva stekla prednost veću od jednog gola (7:5). Mađari su odreagovali sa četiri vezana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pogotka. Lazar Kukić je, zatim, prekinuo post od sedam minuta bez gola svoje selekcije.

Do kraja poluvremena Srbija nije uspevala da izjednači, bili smo na golu zaostatka, ali je protivnik uvek odbijao te nalete. Završnica ovog dela meča pripala je našim momcima. Iako su Mađari u jednom trenutku imali "plus tri" (14:11) usledila je serija izabranika Tonija Đerone od dva gola i sa podnošljivim golom zaostatka smo otišli na veliki odmor.

EVROPSKO PRVENSTVO

SRBIJA - MAĐARSKA 27:28 (13:14, 14:14)

Dvorana: Olimpijska hala u Minhenu

SRBIJA: Cupara, Vorkapić, Abutović, Borzaš, Milosavljević, Radivojević, N. Ilić, Pušica, V. Ilić, Orbović, Vejin, Kukić, Đorđić, Pešmalbek, Marsenić, Milosavljev

MAĐARSKA: Palašič, Bartuš, Sipoš, Boka, Krakovski, Ligetvari, Mate, Fazekaš, Banhidi, Sita, Ančin, Bodo, Ilić, Rošta, Lekai, Hanuš

Dobro je počela Srbija nastavak meč i ubrzo i povela. Igralo se gol za gol u prvih deset minuta drugog dela meča. Posle 18:18 Mađari prave seriju od četiri gola i tu "lome" utakmicu. U tim trenucima istakao se rezervni golman Bartuš, koji je u kratkom vremenskom intervalu tri puta zaustavljao zicere Srbije.

Imali smo priliku na deset minuta do kraja da se spustimo na minus dva, ali su naši momci bili prebrzi, izgubili loptu, da bi Mate to kaznio na drugoj strani. Na četiri minuta do kraja, Srbija je nakon gola Milosavljevića bli smo na dva gola zaostatka. Ipak, nisu se dali Mađari i uspeli su da privedu meč kraju.

Kapiten Nemanja Ili i Vukašin Vorkapić su bili najefikasniji u selekciji Srbije sa pet golova. Borzaš je dao pogodak manje. U pobedničkoj ekipi se istakao Banhidi sa deset golova

Srbija još uvek ima šansu za plasman u narednu fazu, ali je pored pobede nad Crnom Gorom (utorak, 18 časova) neophodno i da Mađari savladaju Island i da imamo bolju gol razliku od Islanđana.

EVROPSKO PRVENSTVO, DRUGO KOLO

Crna Gora - Island 30:31

Srbija - Mađarska 27:28

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.