Izvor: HotSport.rs, 10.Mar.2015, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREDSTAVLJAMO SPORTOVE: Plivate li sinhrono?

Sinhrono plivanje je vodeni sport koji uključuje elemente plivanja, gimnastike i plesa. Iako je na većini tkmičenja pravilima dozvoljen nastup i muškarcima, sinhrono plivanje se uglavnom smatra ženskim sportom te ga u velikoj većini praktikuju i u njemu se takmiče samo žene.

Tokom takmičenja pojedinac ili ekipa izvode program koji se sastoji od niza ritmički povezanih plivačkih pokreta i figura u vodi, i to sve u ritmu prateće muzike. Nastup ocenjuju sudije na osnovu čijih >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << ocena se određuje poredak. Najčešće se na jednom takmičenju izvode po dva programa, obavezni i slobodni.
Discipline su pojedinačn, u paru (duo) i u grupi, koje najčešće imaju 4-8 takmičarki. Ovaj veoma zahtevan sport od takmičarki traži snagu, odličnu plivačku tehniku, fleksibilnost i osećaj za ritam i prostor. Kako se deo figura izvodi s glavom ispod vode, potrebna je i sposobnost dužeg zadržavanja daha. Sinhorino plivanje je standardni olimpijski sport od Olimpijskih igara u Los Anđelesu 1984.
hotsport.rs

Nastavak na HotSport.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.