PREDSEDNIK BARSE O MIROTIĆU: Greši svako ko želi da nas pritera uza zid

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2023, 11:58

PREDSEDNIK BARSE O MIROTIĆU: Greši svako ko želi da nas pritera uza zid

Katalonci u finansijskim problemima.

Predsednik Barselone Đoan Laporta rekao je da su klub i Nikola Mirotić trenutno daleko od dogovora i istakao da greše svi koji pokušavaju da priteraju klub uza zid.

Laporta je dao veliki intervju za španski list "La Vanguardia" u kom je pričao i o fudbalskim i o košarkaškim temama, a ono što ljubitelje sporta trenutno najviše zanima je situacija sa Mirotićem.

Mirotić ima ugovor na još dve godine vredan čak >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 22 miliona evra, a klub je za sledeću sezonu najavio smanjenje budžeta sa 40 na 30 miliona evra. Iz Barselone žele da ubede košarkaša da se odrekne većeg dela tog novca, ali bivši reprezentativac Španije nema nameru da to uradi.

- Ne možemo da imamo tolike plate u košarci. Možemo da budemo konkurentni i ako ne trošimo 40 miliona evra na plate. Trenutno su Mirotić i klub mnogo daleko od dogovora, ali videćemo kako će se rešiti situacija sa njegovim odlaskom. Samo ću reći da pristup pregovorima nije uvek onakav kakav bi trebalo da bude, a već sam to rekao: greši svako ko pokuša da nas pritera uza zid - istakao je Laporta.

Mirotić je interesantan velikom broju evropskih klubova, ali dok ne reši situaciju sa Barselonom, ne može da pređe u drugi klub. Poslednjih dana pisalo se po španskim i grčkim medijima da je najbliži odlasku u Olimpijakos, koji je ostao bez Saše Vezenkova, najkorisnijeg igrača Evrolige u prethodnoj sezoni.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.