PREDLOZZI I TIPOVANJA (petak): Poljaci otvaraju sezonu derbijem Krakova, na istok Evrope po izrazite favorite

Izvor: MozzartSport.com, 24.Jul.2015, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREDLOZZI I TIPOVANJA (petak): Poljaci otvaraju sezonu derbijem Krakova, na istok Evrope po izrazite favorite

Pročitajte nekoliko predloga za 24. jul...

NAPOMENA: U rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA novinari portala MOZZART Sport iznose svoje mišljenje povodom utakmica koje se igraju tog dana, i daju svoje viđenje koji bi ishod mogao da bude postignut na određenim parovima.

Šta vi mislite? Imate li svoje ideje, predloge, fikseve... koje biste podelili s drugima? Ostavite svoj komentar ispod teksta.

Mislili smo da Targu Mureš neće biti ni izbliza >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << tako opasan kao prošle sezone. Ali onih 5:1 protiv Astre nas je demantovalo. Sa Rumunima se nikad ne zna, ali s obzirom na to da je Targu kvalitetniji sastav, te da je dobio tri poslednja susreta sa Konkordijom u Transilvaniji i to uz gol razliku 9:1 verujemo da će gosti i sada pokleknuti.

Sezonu lova na titulu Briž počinje gostovanjem Sent Trudenu. Gledajući kvalitet ovde dve ekipe gosti su veliki favoriti. Međutim, Sent Truden je tokom pripremnog perioda pružao impresivne partije. Pobedili su i Čarlton, dok je Briž izgubio duel Superkupa sa Gentom. Ipak, tradicija je na strani gostiju. Ako odigraju na nivou svojih mogućnosti zabeležiće laku pobedu.

Ekipa iz Samare je posle ulaska u Premijer ligu na sjajan način otvorila sezonu. Pobedili su Anži i stekli ogromnu dozu samopouzdanja. Ipak, to im neće vredeti u sudaru sa moćnom Armijom. Tim Zorana Tošića ima ispred sebe samo jedan cilj – da titulu šampiona vrati u Moskvu. Pre dve sedmice ova dva tima odigrala su prijateljsku utakmicu, a slavili su gosti – 2:0.

Možda i fiks dana. Sparta je tokom pripremnog perioda pokazala da za češke uslove ima odličan tim i da će biti konkurentna u borbi za titulu. Pobedili su Ludogorec i nisu zabeležili poraz. Jihlava je na drugoj strani igrala očajno, a izgubila je od večerašnjeg rivala u prijateljskom meči pre dve sedmice – 1:3. Sparta bi pitanje pobednika mogla da reši već u prvom poluvremenu.

U keca ni najmanje ne sumnjamo. Plzenje je šampion Češke, tim koji je kadar da se porva i sa mnogo većim evropskim klubovima. Slavija nija na tom nivou. Prošle sezone je uostalom osvojila više nego duplo manje bodova od Plzenja. Umela je i da iznenadi ovog rivala doduše. Ali sada sumnjamo u to, a pošto na njihovih šest poslednjih utakmica nije palo više od dva gola razmišljamo o kombinaciji 1&0-2. Za kvotu 3,80 vredi rizikovati. Za one koje vole sigurnije tipove tu je čist kec za kvotu 1,35.

Gradski derbi ljutih komšijskih rivala. A kada je u pitanju derbi Krakova tu domaći teren mnogo znači što se da videti i na osnovu poslednjih rezultata – šest od poslednjih sedam prethodnih duela ovih rivala značila su pobedu domaćina. Na samo dva od poslednjih deset palo je više od dva gola, pa birajte izmeđui keca (2,35) i KMB 1X0-2 (2,15). Mi smo se opredelili za ovo drugo.

Kajzeru je prošle godine izmakao plasman u Bundesligu, ali ove ne bi smeo. Na takav zaključak navode rezultati Kajzerslauterna u pripremnom periodu. Taj tim je vezao četiri pobede, a zanimljivo je da su igrali impresivno u defanzivnoj liniji, pa nisu primili gol na tri meča. Duizburg je daleko od takve forme. Kada se tome doda i tradicija koja je saveznik gostiju jasno je zašto treba da pokušate sa dvojkom.

Renovirana Olimpija je snagu pokazala na prvenstvenoj premijeri protiv Gorice. Zmajčeki za slovenačke uslove imaju odličan tim i veliku priliku da konačno pomrse račune nedodirljivom Mariboru. Zavrč je nezogdna ekipa, što je u prošlom kolu osetio na svojoj koži Maribor. Bod protiv šampiona daće krila domaćoj ekipi, ali čuda se ne dešavaju svaki dan.

Oba tima su prvenstvo otvorila porazom. Reklo bi se da je Radnički favorit, iz prostog razloga jer ima iskusnu ekipu. Međutim, igrači Vladimira Petrovića Pižona bili su pod strahovitim pritiskom prethodne nedelje posle kontroverznih dešavanja u duelu sa Crvenom zvezdom. Kako će se to reflektovati na njihovu igru ostaje da se vidi. Možda u njima proradi inat i pokvare Nišlijama premijeru pred domaćom publikom.

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.