PREMIJER LIGA: Mitrović promašio penal u porazu od Junajteda, Lester i Lids u Čempionšipu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Maj.2023, 19:37

PREMIJER LIGA: Mitrović promašio penal u porazu od Junajteda, Lester i Lids u Čempionšipu (VIDEO)

Totenhem ostao bez Evrope.

Odigrano je poslednje kolo engleske Premijer lige.

Pred završnu rundu nepoznato je bilo ko će u Čempionšip i da li će Aston Vila ili Totenhem na sedmu poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu konferencija.

Epilog je da će u niži rang takmičenja, pored ranije eliminisanog Sautemptona, Lids i Lester, dok je Aston Vila pobedom nad Brajtonom (2:1) završila takmičenje na sedmom mestu.

Šok terapija i angažovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Dina Smita umesto Brendana Rodžersa nije uspelo čelnicima Lestera i Lisice će se preseliti u Čempionšip. Kao što znate, oni su pre sedam godina osvojili titulu šampiona države, a pre dve su se okitili trofejom FA kupa, pa je malo ko očekivao da mogu ovako nisko da padnu.

Njima je u poslednjem kolu bio potreban kiks Evertona, uz njihovu pobedu, ali do toga nije došlo.

Lester jeste slavio protiv Vest Hema (2:1), ali su i Karamele sjajnim golom Dukurea u 57. minutu meča protiv Bornmuta (1:0) obezbedili opstanak u ligi.

GOAL | Everton 1-0 Bournemouth (Doucoure) pic.twitter.com/mruhd4TXpS

— Xtra Goal (@iXtraGoal) May 28, 2023

Teoretsku šansu za opstanak imao je i Lids, kome je bila potrebna pobeda nad Totenhemom i kiks Lestera i Evertona, ali nijedno od dva pomenuta se nije desilo pošto su izabranici Sema Olerdajsa poraženi od Totenhema (4:1).

Najraspucanije je bilo na Sent Meriju gde su Sautempton i Liverpul odigrali (4:4).

Srpski napadač Aleksandar Mitrović nije imao popodne za pamćenje pošto je promašio penal u porazu od Mančester junajteda (2:1). Pored centarfora, Saša Lukić je takođe počeo meč za Kotidžerse.

Aktuelni šampion, Mančester siti je već mislima u finalima (FA kupa i Lige šampiona), pa je poražen na gostovanju Brentfordu (1:0).

Premijer ligu nećemo gledati do avgusta, a naredne sezone će u Ligi šampiona igrati Mančester siti, Arsenal, Mančester junajted i Njukasl. Lvierpul će u Ligu Evrope, kao i Brajton, dok će Aston Vila u kvalifikacije za Ligu konferencija.

Rezultati poslednjeg kola

Arsenal - Vulverhempton 5:0 (3:0)

Čelsi - Njukasl 1:1 (1:1)

Brentford - Mančester siti 1:0 (0:0)

Everton - Bornmut 1:0 (0:0)

Lids - Totenhem 1:4 (0:1)

Lester - Vest Hem 2:1 (1:0)

Liverpul - Sautempton 4:4 (2:2)

Aston Vila - Brajton 2:1 (2:1)

Mančester junajted - Fulam 2:1 (1:1)

Kristal Palas - Notingem Forest 1:1 (0:1)

"Preuzmi besplatno - bonus za sportsko klađenje 1.000 RSD"

Pogledajte kako izgleda Ivana Marušić, devojka Zorana Popovića

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Lester i Lids ispali iz Premijer lige, Aston Vila u Ligi konferencija

Izvor: Beta, 28.Maj.2023

Fudbaleri Lestera i Lidsa ispali su danas iz Premijer lige, dok je Aston Vila zauzela sedmo mesto, koje vodi u Ligu konferencija.Uoči današnjih utakmica poslednjeg 38. kola, za opstanak su se borili Everton, Lester i Lids.Everton je pobedio na svom terenu Bornmut sa 1:0, golom Abdulajea Dukrea i na...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.