POZNATO KAD TREBA DA POČNE I KAKO ĆE IZGLEDATI: Ako vas zanimaju pojedinosti o Superligi evo pojašnjenja

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Dec.2023, 16:02

POZNATO KAD TREBA DA POČNE I KAKO ĆE IZGLEDATI: Ako vas zanimaju pojedinosti o Superligi evo pojašnjenja

Igrala bi 64 kluba.

UEFA je izgubila mali rat sa Superligom i sada su poznati i detalji kako bi to takmičenje trebalo da izgleda, a po najavama počelo bi 2025. godine.

Superligu bi igrala 64 tima u tri divizije. Najbolja bi se zvala Liga zvezda i nju bi činilo 16 klubova koje su podeljene u dve grupe od po osam. Druga bi se zvala Zlatna liga i nju bi igralo takođe 16 klubova i igrala bi se maltene po istom sistemu kao i Liga zvezda, dok bi treće po rangu takmičenje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << igrala 32 kluba i zvalo bi se Plava liga. U njemu bi se igrale četiri grupe od po osam klubova.

Svaki tim bi navodno igrao po 14 "garantovanih" utakmica svake sezone, sedam kod kuće i sedam na strani, a navodno bi to bilo "otvoreno takmičenje", a ne zatvoreno - samo za bogate kako se činilo u početku. Eita će prvo biti u Ligi zvezda, dok potom oni iz Zlatne i Plave lige mogu da se plasiraju u nju ako budu uspešni.

Dva najbolja tima iz Zlatne lige išla bi u Ligu zvezda, dva najgora u Plavu ligu, dok bi iz Plave lige dva najbolja išla rang gore - dok bi 16 bila "eliminisana "i njih bi zamenili klubovi iz domaćih liga.

Jedino nije definisano kako bi se popunjavala sva ta mesta, što je u UEFA takmičenjima jasno definisano i po mnogo vrlo pravedno. Teoretski po sadašnjim pravilima čak i jedna Moldavija bi nizom odličnih rezultata mogla da ima četiri mesta u Ligi šampiona. To se neće desiti svima je jasno, ali je moguće. kako će se to definisati u Superligi ako uošte ikada zaživi ostaje da se vidi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.