POZNATI PAROVI POLUFINALA LŠ: Dvadesetogodišnjak odveo Siti u polufinale, Liverpul nemoćan na Enfildu

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Apr.2021, 23:12

POZNATI PAROVI POLUFINALA LŠ: Dvadesetogodišnjak odveo Siti u polufinale, Liverpul nemoćan na Enfildu

Bez iznenađenja u najelitnijem takmičenju.

Bez velikih iznenađenja protekli su preostali revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona. Madridski Real je odbranio svoje vodstvo u Liverpulu (3:1) odigravši 0:0, dok je Mančester Siti i u Dortmundu slavio 2:1.

Redsi su dobro ušli u revanš meč, već u drugom minutu sjajna akcija domaćeg tima. Mane odlično prima loptu, prosleđuje je Salahu, koji je u idealnoj poziciji sa 11 metara po sredini, neometan šutira, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pravo u Kurtou.

Ta odbrana bila je najava sjajne večeri belgijskog golmana, koji je imao još jednu intervenciju do poluvremena, skinuvši praktično iz rašlji udarac Milnera, a u druom poluvremenu je do ludila dovodio Firmina, kome je skinuo par odličnih šansi.

Madridski Real je imao takođe par velikih prilika. Najpre je Benzema u prvom delu pogodio stativu, a u drugom je Vinisijus izbio sam ispred Alisona, ali je Brazilac odlično intervenisao.

Izabranici Zinedina Zidana su se odlučili da kontrolišu rezultat, što im je na kraju uspelo i materijalizovao sjajan rezultat iz prve utakmice koji im je obezbedio plasman u polufinale i okršaj protiv još jedne engleske ekipe, londonskog Čelsija.

U Dortmundu se odigrala drama. I to najviše zahvaljujući gostima.

Džad Belingem je najpre doveo Borusiju u vođstvo u 15. minutu i postao najmlađi engleski fudbaler koji je postigao gol u eliminacionoj fazi Lige šampiona.

Tako su sa minimalnom prednošću Milioneri su otišli na poluvreme, uz dosta sreće jer su Građani promašili dosta izglednih prilika.

Sve to su gosti naplatili u drugom poluvremenu. Najpre je Emre Džan u 53. minutu napravio gaf i prilikom raščišćavanja opasnosti glavom podmetnuo i ruku, koju je lopta pogodila.

To je i posle pregledanja VAR bio penal, koji je realizovao Rijad Marez.

U 75. minutu je junak iz prvog meča Fil Foden ponovo postigao gol na asistenciju Bernarda Silve i praktično rešio dvomeč u korist Građana.

Ovom dvostrukom pobedom Siti je obezbedio dvomeč protiv francuskog Pari Sen Žermena u polufinalu.

Polufinalni mečevi Lige šampiona na programu su 27/28. aprila i 4/5. maja.

Prvi mečevi igraju se u Madridu i Parizu, a revanši u Londonu i Mančesteru.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Triniti, fudbalerka i ćerka Denisa Rodmana

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.