POZNATI FINALISTI ABA 2: Evo ko će se boriti za ulazak u elitu! Koja zemlja će imati JOŠ jedan tim?

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Apr.2021, 16:55

POZNATI FINALISTI ABA 2: Evo ko će se boriti za ulazak u elitu! Koja zemlja će imati JOŠ jedan tim?

Privodi se kraju...

Polako se završava još jedna košarkaška sezona, a pred početak plej-ofa ABA, najveće je pitanje ko će ispasti i najjače regionalne lige, a ko će se iz ABA 2 lige plasirati u viši rang.

Da bi došao do Lige šampiona, Lacio mora da pobeđuje do kraja Serije A, prvo večeras (20.45) kada mu u goste dolazi Milan. I Rosoneri imaju takmičarskih motiva, a kvota na keca u Mozzartu je najveća na svetu – 2,45. Pogledajte sve kvote kladionice >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << MOZZART za Lacio – Milan.

Danas smo dobili i drugog finalistu ABA 2 lige - to je Studentski centar iz Podgorice koji je u dvomeču polufinala bio bolji od zemunske Mladosti.

Posle minimalnog trijumfa u gostima (85:86), crnogorska ekipa je bila bolja od srpske i na svom terenu i slavila je rezultatom 76:66 (20:18, 17:17, 27:17, 12:14).

Sve je u ovom meču bilo jasno posle treće četvrtine koju je sa ubedljivih +10 u svoju korist rešila ekipa Studenstkog centra, iako je do tada duel bio "tesan".

U finale se ranije plasirala sarajevska ekipa Spars koja je u dvomeču polufinala bila bolja od ekipe Podgorice.

Tako će se u finalu ABA 2 lige, u direktnom duelu između Studentskog centra i Sparsa, odlučivati ko će kao šampion "cvajte" ući u elitno društvo, a ko će ići u baraž sa poslednjeplasiranom ekipom iz višeg ranga. U opasnoj zoni su ekipe Borca iz Čačka, Splita i Krke koje upravo igraju mečeve poslednjeg kola regularnog dela ABA 1 lige.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.