POZNAT TERMIN FINALA ROLAN GAROSA: Evo kada Đoković igra sa Rudom za 23. grend slem titulu

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jun.2023, 17:09

POZNAT TERMIN FINALA ROLAN GAROSA: Evo kada Đoković igra sa Rudom za 23. grend slem titulu

Ima priliku da poobara mnoge rekorde.

Srpski teniser Novak Đoković i Norvežanin Kasper Rud u nedelju će igrati finale Rolan Garosa na stadionu "Filip Šatrije".

Organizatori su danas objavili i termin meča, a za razliku od ženskog finala koje je krenulo u 15h, njihov meč biće započet u 14:30.

Duel muškog finala zakazan je odmah po završetku ženskog dubla u kojem će tajvansko-kineski par Hsie - Vang tražiti pehar protiv američko-kanadskog Fernandez >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - Taunsend.

Taj susret zakazan je za 11:30.

Podsećamo, Đoković je u finalu porazio Karlosa Alkaraza sa 3:1 (6:3, 5:7, 6:1, 6:1) i tako stekao priliku da po treći put u karijeri osvoji Rolan Garos, što bi mu ujedno bio rekordni 23. Grend slem u karijeri. Ujedno bi postao jedini igrač sa po najmanje tri titule na svakom grend slemu.

Kasper Rud je bio još ubedljiviji protiv Aleksandra Zvereva 3:0 (6:3, 6:4, 6:0) pa će tako drugu godinu u nizu igrati u finalu pariskog turnira na šljaci. U prošlogodišnjem finalu u Parizu porazio ga je Rafael Nadal.

Novak je u četiri međusobna okršaja sa Norvežaninom upisao isto toliko pobeda.

Pogledajte kako izgleda Maria Kortizia, supruga Pietrosa Sotiroua prvotimca Ludogoreca

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.