POVRATAK NA VELIKA VRATA: Igor Kokoškov se vraća u reprezentaciju

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Apr.2023, 11:30

POVRATAK NA VELIKA VRATA: Igor Kokoškov se vraća u reprezentaciju

Ne žele da ponove istu grešku.

Predsednik Košarkaškog saveza Slovenije Matej Erjavec priznao je da su glasine o povratku na klupu bivšeg selektora Slovenije i Srbije Igora Kokoškova samo delimično tačne.

Kokoškov je trenutno asistent trenera Bruklin Netsa i njegovo angažovanje je samim tim ograničeno na pauze u najjačoj košarkaškoj ligi, a zna se da pored velikih takmičenja tokom godine se igraju i mečevi kvalifikacija u "FIBA prozorima":
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
-  Voleli bismo da je Kokoškov sa nama. Dakle, ova glasina je apsolutno tačna, ali je pogrešno protumačena da bismo hteli da ga postavimo za selektora. Ne možemo to da uradimo, jer nam je potreban selektor koji će pored Mundijala voditi i reprezentaciju u kvalifikacijama u novembru ili februaru, što NBA trener praktično ne može - rekao je Erjavec za slovenaču "Ekipu" i dodao:

- Želimo da imamo Igora sa nama, želeli bismo da odemo na SP u što boljem sastavu, i igrački i trenerski. Ako nađemo kompromis da se to uradi, svakako želimo da ga imamo u reprezentaciji...

Kako stvari trenutno stoje tim će kao glavni trener predvoditi Aleksandar Sekulić

Nije tačno da smo sada tražili trenera, ali smo razgovarali sa Sekulićem šta je pošlo po zlu, jer ne želimo da ponovimo istu grešku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.