POVRATAK NA TRON: Olimpija Milano je šampion Italije

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jun.2022, 22:55

POVRATAK NA TRON: Olimpija Milano je šampion Italije

Virtus pao u šestom meču.

Košarkaši Olimpije vratili su titulu u Milano, pošto su u šestoj utakmici na svom terenu savladali Virtus iz Bolonje 81:64.

Jeste Virtus pobedom u petoj utakmici doneo nadu navijačima da bi na kraju titula mogla da ostane u Bolonji. Ali već posle narednog, šestog meča u Milanu, usledilo je bolno prizemljenje. Olimpija je posle četiri godine ponovo vladar Palakanestra i prišila 29. šampionsku zvezdicu.

OLIMPIA MILANO ARE >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << THE 2021-2022 CHAMPIONS OF SERIE A 🔥🏆 pic.twitter.com/SJ4h5mBaL5

— BasketNews (@BasketNews_com) June 18, 2022

Domaća ekipa ništa nije želela da prepusti slučaju. Virtus je poveo 3:2 i od tada je sve vreme u vođstvu bio tim Etora Mesine. Razlika se dizala i do plus 27 (79:52). Ipak, do kraja je ekipa iz Bolonje uspela malo da smanji, ali i dalje je to bila ubedljiva pobeda ekipe iz Milana za povratak šampionskog trofeja.

Kod pobednika najbolji je bio Luiđi Datome sa 23 poena, Šilds je zabeležio 15, a Rodrigez 12 uz osam asistencija. Na drugoj strani najefikasniji je bio Alibegović sa 11 poena, uz pet skokova i dve asistencije, dok je Miloš Teodosić meč završio sa pet poena, tri asistencije i skokom.

Obe ekipe naredne sezone učestvovaće u Evroligi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.