POSVAĐAO VELIKANE: Oglasio se Milenković! Evo gde će nastaviti karijeru!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Maj.2020, 11:06

POSVAĐAO VELIKANE: Oglasio se Milenković! Evo gde će nastaviti karijeru!

Progovorio.

Mnogi evropski klubovi pokazali su interesovanje za Nikolu Milenkovića. Reprezentativac Srbije koji sa uspehom igra za Fjorentinu, našao se na meti Mančester junajteda, madridskog Atletika, Napolija, Milana...

U razgovoru za italijanske medije, popularni Bleki otkrio je dalje planove i kako reaguje na "preseljenje" iz kluba u klub, priznavši da mu glasine prijaju.

- Interesovanje Napolija i Milana? Očigledno da mi prija, ali u fudbalu sam naučio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da se samo kontinutitet računa. Zato pokušavam da sazrim što pre. Želim da ostanem čvrsto na zemlji sa obe noge i da samo razmišljam o poslu. Ja sam sada čovek Fiorentine i moja dužnost je da joj pomognem - rekao je Milenković.

Osvrnuo se srpski štoper na produžetak ugovora i ponudu koju je dobio od čelnika Viole.

- Pandemija korona virusa je sve usporila, sada postoje drugi prioriteti. Najbitnije je da se što pre vratimo na teren. O budućnosti ćemo kasnije.

Nije tajna da bivšeg igrača Partizana često porede sa njegovim idolom i nekadašnjim kapitenom Zvezde Nemanjom Vidićem. Milenković je priznao da se i dalje divi legendarnim vođom Mančester junajteda.

- Poput svakog Srbina, i meni može samo da godi kada me porede sa Vidićem. Ali, daleko sam ja još od njega. On mi je uvek bio merilo kvaliteta. Neverovatan defanzivac sa sjajnom tehnikom. Ispisao je istoriju evropskog fudbala. Pored Vidića se još divim i Đorđu Kjeliniju. Oba su primeri na terenu i van njega. Istinski lideri.

Osim Milenkovića, na listi najtraženijih igrača Fiorentine je i Federiko Kjeza, sin proslavljenog Enrika takođe odugovlači sa potpisom novog ugovora.

- Ne znam kakvi su njegovi planovi. Ali kao defanzivac znam da ga je mnogo teško čuvati. Ima sve: Brzinu, snagu i tehniku. Njegova sposobnost da menja pravac u punom trku je čudesna.

O mlađem zemljaku, koji je poput Blekija iz Humske stigao u Firencu, Dušanu Vlahoviću, sipa samo reči hvale.

- Talentovan je, ali može i mora da radi još više i da napreduje. I on to zna.

Srpski defanzivac nije zadovoljan kako je sezona do prekida, zbog pandemije korone, tekla za Ljubičaste.

- Iako smo mlad tim, morali smo bolje. Bilo je komplikovano, ali smo u poslednjih nekoliko mečeva pred prekid sezone počeli da osvajamo bodove. Nadam se da će kraj biti bolji.

Komplimenti nisu zaobišli ni gazdu Fjorentine Roka Komisa.

- Gazda je sjajna osoba. Otkako je došao u klub, pokazao je ogroman entuzijazam i vezanost za Fiorentinu. Dao je zeleno svetlo za gradnju novog sportskog centra koji će biti najveći u Italiji. Uložio je mnogo u pojačanja, na putu je da napravi novi i moderan stadion... Sve su to pokazatelji ozbiljnosti njegovih ambicija.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda italijanska sportska novinarka Dileta Leota.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.