POSLE ZAJEDNIČKOG SASTANKA ZVEZDE I PARTIZANA: Oglasio se Terzić! Evo šta je rekao

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jun.2021, 15:15

POSLE ZAJEDNIČKOG SASTANKA ZVEZDE I PARTIZANA: Oglasio se Terzić! Evo šta je rekao

Večiti izneli jedinstven stav.

Večiti rivali i najtrofejniji klubovi srpskog fudbala održali su juče sastanak, posle koga su izneli zajednički stav.

Vicešampioni sveta Hrvati večeras (21.00) moraju da pobede Škotsku jer će se u suprotnom oprostiti od EURO već posle takmičenja po grupama. A Škoti su puni samopouzdanja posle remija s Engleskom… Kvota na Hrvatsku je 2,40, na iks 3,30, a na dvojku 3,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Hrvatska >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - Škotska.

Tim povodom oglasio se i generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić, koji je u svojoj izjavi rezimirao sastanak čelnika večitih rivala.

Podsetimo, uprave najtrofejnijih klubova Superlige održale su sastanak sa ciljem usaglašavanja stavova oko veoma bitnih tema za razvoj fudbala u Srbiji kao i za dva kluba, održanog u duhu dobrih odnosa, koje najveći klubovi naše države treba međusobno da neguju.

- Svesni smo odgovornosti koju imamo kao dva najveća kluba u Srbiji i moramo preuzeti više odgovornosti za strateške teme koje ima srpski fudbal i koji se tiču i Zvezde i Partizana ali i svih drugih klubova Super lige.

Uspostavili smo komunikaciju sa rukovodstvom Partizana i dogovorili da se viđamo jednom mesečno jer imamo iste probleme koji nas opterećuju a moramo ih rešavati ako želimo bolji i zdraviji fudbal.

Juče smo imali kvalitetan sastanak koji je rezultirao saopštenjem koje smo objavili za javnost.

Bilo je mnogo sukoba među nama u proteklom periodu i trebamo svi da prihvatimo sopstvenu krivicu za takve odnose.

U tom nekom nerazumevanju i nesuglasicama između Zvezde i Partizana profitirali su ljudi koji su zauzeli značajne funkcije u dužem prethodnom periodu i odlučivali i o nasim sudbinama.

Nedopustivo je da Crvena zvezda i Partizan budu isključeni iz procesa odlučivanja o strateškim stvarima srpskog fudbala, da se odluke donose bez javne rasprave i da se ne čuje glas klubova. Želimo od septembra izbore u FSS na svim nivoima, želimo da se Statut FSS vrati na period od 2016, da se razdvoje Super liga i Prva liga, da se svi klubovi Super lige vrate u IO zajednice Superlige, da se okupljamo jednom mesečno, da se uspostave kriterijumi za raspodelu novca od tv prava u skladu sa evropskom praksom, da FSS ne reketira klubove kroz naplatu 3% od transfera što je nedopustivo, da administracija FSS ne trosi naš novac bez naše kontrole i još mnogo drugih stvari.

Nadamo se da je jučerasnji sastanak početak nekih novih odnosa za napredak i razvoj srpskog fudbala - piše u izjavi generalnog direktora kluba sa Marakane Zvezdana Terzića.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.