POSLE SKORO 19 GODINA: Rišar Gaske ispao iz top 100

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jan.2024, 19:03

POSLE SKORO 19 GODINA: Rišar Gaske ispao iz top 100

Neverovatno dostignuće.

Francuski teniser Rišar Gaske eliminisan je od, zemljaka, Artura Filsa (6:3, 6:4) na startu turnira u Oklendu i tim porazom je ispao iz 100 najboljih na svetu.

On je pre turnira zauzimao 76. mesto, ali je branio titulu u Australiji i sada mu sledi veliki pad. On je u prvih 100 tenisera bio od aprila 2005. godine.

One to watch 👀#NextGenATPFinals runner-up @ArthurFils1 knocks out defending champion Richard Gasquet 6-3, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 6-4 to book his spot in the second round.@ASB_Classic | #ASBClassic pic.twitter.com/eynj9WN0KQ

— ATP Tour (@atptour) January 9, 2024

Poslednji put kada se to desilo ni Novak Đoković ni Rafael Nadal nisu na svom kontu imali niti jedan Grend slem. Zanimljivo je i to da je baš i Španac takođe daleko od Top 100. Holger Rune i Karlos Alkaras nisu bili ni rođeni kada prethodni put među sto najboljih nije bilo ni Nadala ni Gaskea.

Gaske je tokom karijere osvojio 16 titula iz 33 finala i zaradio 20,7 miliona dolara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.