POSLE SKANDALA NA MUNDIJALU: Selektor Vilda smenjen sa mesta selektora Španije

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Sep.2023, 18:16

POSLE SKANDALA NA MUNDIJALU: Selektor Vilda smenjen sa mesta selektora Španije

Samo dve nedelje nakon svetske krune.

Horhe Vilda više nije selektor ženske fudbalske reprezentacije Španije, saopštio je Fudbalski savez te države na zvaničnom sajtu.

Vilda (42) je smenjen sa mesta selektora reprezentacije samo dve nedelje pošto je ekipu doveo do titule svetskog šampiona, prvog pehara u istoriji španskog ženskog fudbala.

Vilda je radio u FS Španije, u ženskom fudbalu, neprekidno od 2009. godine, a 2015. je postao selektor >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << A tima i na toj funkciji proveo osam godina.

Dugogodišnnji rad sa španskim fudbalerkama krunisao je 20. avgusta, kad je u finalu SP predvodio ekipu do pobede 1:0 nad Engleskom.

Španski mediji smatraju da je otkaz posledica dešavanja sa ceremonije sa finala Mundijala kada je predsednik FS Španije Luis Rubijales poljubio igračicu Eni Ermoso, a selektor Vilda nije osudio taj postupak.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.