POSLE DVA DANA BORBE: Đoković preživeo Hurkačove projektile i plasirao se u četvrtfinale Vimbldona

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2023, 17:07

POSLE DVA DANA BORBE: Đoković preživeo Hurkačove projektile i plasirao se u četvrtfinale Vimbldona

Naporan meč.

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Vimbldona posle pobede nad Hubertom Hurkačom 3:1 (7:6(6), 7:6 (6), 5:7, 6:4).

Duel je počeo u nedelju, ali je nakon dva seta prekinut zbog zakona koji vlada u Engleskoj, da sve javne priredbe ne smeju da se organizuju posle 23 časa po lokalnom vremenu.

Ni taj detalj, a ni munjeviti servisi Huberta Hurkača nisu sprečili najboljeg ikada da pokaže da to i jeste.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Đoković je, kao i u nedelju, morao da se bori sa servisom Poljaka. U trećem setu nije bilo brejkova, ni brejk prilika i izgledalo je da ćemo ponovo gledati taj-brejk, ali je Hurkač iskoristio nešto lošiji servis gem Đokovića, pri rezultatu 6:5, oduzeo servis protivniku i ujedno došao do seta.

U četvrtom setu slična priča, Hurkač je nastavio sa sjajnim servisima, nije ni Novak posustajao na tom planu. Čekao je Đoković prvu kakvu takvu priliku da napadne brejk i ona je stigla u sedmom gemu. Imao je Đoković dve vezane prilike, ali je Hubert pronašao servis i stigao do "đusa". Srbin je, zatim, imao novu šansu i konačno je uspeo da napravi brejk, prvi na meču.

To je bio i ključni trenutak, pa do kraja nije bilo promena i Đoković je ostvario trijumf.

Srbin će u borbi za polufinale igrati sa Rusom Andrejom Rubljovom koji je eliminisao Aleksandra Bublika.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.