POSLE 16.000 ŽRTAVA: Nehumana najava iz Italije o nastavku Serije A

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Apr.2020, 09:25

POSLE 16.000 ŽRTAVA: Nehumana najava iz Italije o nastavku Serije A

Oglasio se Gabriele Gravina.

Sezona u Seriji A mogla bi biti produžena do septembra ili oktobra, izjavio je danas šef Italijanske fudbalske asocijacije Gabriele Gravina, upozoravajući da bi moglo doći do "lavine sudskih parnica" ako se prvenstvo ne reši na fudbalskom terenu. Serija A je suspendovana od 9. marta zbog pandemije korona virusa koja je u Italiji do sada odnela 15.887 života, što je skoro četvrtina globalne ukupne smrti.

Nekoliko predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << klubova predložilo je da se sezona prekine.

- Jedini ozbiljan nacin da se reši ovakva vanredna situacija je da se ove godine završe takmičenja u sezoni 2019-2020 - rekao je Gravina za državnu radioteleviziju RAI.

- Radimo na čitavom nizu mogućih rešenja kako bismo na najbolji mogući nacin upravljali situacijom. Može li se to završiti u septembru, oktobru? To je jedna hipoteza. To je način da se izbegne ugrožavanje ne samo sezone 2019-20, već i sezone 2020-21 - kazao je on.

Gravina je objasnio da bi, ukoliko se odustane od trenutne sezone, italijanski fudbal mogao pretrpeti "lavine parnica kojoj bi podigli svi oni koji se mogu smatrati oštećenima u svojim pravima i interesima".

To može da obuhvati timove koji su ispali i one koji su propustili evropski fudbal sledeće sezone. On je upozorio: "Stvarno bismo rizikovali da se prvenstvo održi samo u sudnicama".

Gravina je dodao da se 17. maj razmatra kao mogući datum ponovnog pokretanja lige, ali je naglasio da je to samo hipoteza. Prošlog četvrtka, UEFA je pozvala lige širom Evrope da završe svoje sezone nakon što fudbal bude u stanju da se ponovo pokrene.UEFA je dodala da, ukoliko se lige otkažu, klubovi tih zemalja možda neće biti primljeni u Ligu šampiona i Ligu Evrope naredne sezone.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Klubovi Serije A se dogovorili o smanjenju plata

Izvor: Danas, 06.Apr.2020

Klubovi italijanske fudbalske Serije A dogovorili su se danas da za trećinu smanje plate svojim ekipama ako se sezona ne završi zbog krize izazvane pandemijom korona virusa.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.