PORAZ ALKARAZA: Španac nije uzeo ni set u Buenos Ajresu! Raste Novakova prednost

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Feb.2024, 01:41

PORAZ ALKARAZA: Španac nije uzeo ni set u Buenos Ajresu! Raste Novakova prednost

Neočekivan neuspeh drugog igrača sveta.

Španski teniser Karlos Alkaraz izgubio je sa 2:0 (7:6, 6:3) u polufinalu ATP turnira u Buenos Ajresu od Čileanca Nikolasa Džarija.

Nije viđen nijedan brejk u prvom setu, ali u 13. gemu je Džari dominirao i slavio je sa 7:2.

Karlos je uzeo brejk već u uvodnom gemu drugog seta, ali odmah u sledećem je "prosuo" prednost.

Zatim je u osmom opet izgubio svoj servis i Čileanac je u narednom završio meč. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << U finalu će igrati protiv domaćeg igrača Fakunda Diaza Koste koji je sa 2:0 (6:2, 6:3) pobedio zemljaka Federika Koriu.

Zbog ovog poraza u ponedeljak Alkaraz imati veći zaostatak na ATP listi u odnosu na Novaka Đokovića. Srbin će imati prednost od 750 poena, dok će Siner ukoliko trijumfuje u finalu turnira u Roterdamu (igra sa Aleksom de Minorom) prestići za samo pet poena Danila Medvedeva i preuzeti drugu poziciju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.