PONOVO Istanbul, preokret i penali: I PEHAR LIVERPULU!

Izvor: Mondo, 15.Avg.2019, 00:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PONOVO Istanbul, preokret i penali: I PEHAR LIVERPULU!

Liverpul osvojio Superkup Evrope.

Odlična utakmica viđena je na Vodafon parku u Istanbulu!

U borbi Čelsija i Liverpula za pehar Superkupa Evrope posle 90 minuta bilo je 1:1, posle dodatnih 30 2:2, a posle penala 5:4 za "Redse". Samo je mladi Temi Abraham bio neprecizan sa bele tačke, odnosno, Adrijan je nogama uspeo da odbrani njegov šut u petoj seriji.

Španski golman tako je svom klubu doneo četvrti pehar evropskog Superkupa namenjen pobedniku >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << duela između aktuelnih osvajača Lige šampiona i Lige Evrope.

Kao i 2005. protiv Milana u finalu Lige šampiona, ponovo se Istanbul ispostavio srećnim po Liverpul. Nije bio baš tako ubedljiv preokret kluba sa Enfilda, kao kada su nadoknadili 0:3 iz prvog poluvremena, ali opet su igrači u crvenim dresovima na odmor otišli "u minusu", potom uspeli da izjednače, pa da povedu u produžetku, ali su tek penalima stigli do trofeja.

Bolju igru ekipe Frenka Lamparda, koja je odigrala drastično bolju utakmicu nego pre nekoliko dana na startu Premijer lige kada je poražena od Mančester junajteda 0:4, golom je krunisao Olivije Žiru u 36. minutu. Iskoristio je dodavanje vrlo raspoloženog Pulišića, a sve posle ukradene lopte Kantea na sredini terena.

Na 1:1 izjednačio je Sadio Mane samo tri minuta po povratku sa odmora. Nesebično i majstorski proigrao ga je Firmino, koji je u pauzi zamenio vrlo slabog Okslejda-Čemberlejna.

Nerešen ishod ostao je na semaforu i posle dva minuta nadoknade, pa se otišlo u produžetke, u kojima je Sadio Mane posle samo pet minuta ponovo bio strelac. Ponovo na asistenciju Firmina.

U 99. minutu, ipak, Čelsi je dobio penal, mada će mnogi navijači Liverpula zameriti sudiji Stefani Frapar iz Francuske, prvoj ženi koja je sudila finale muških ekipa nekog UEFA takmičenja.

Kako bilo, VAR soba je potvrdila odluku Francuskinje, a precizan je bio Žoržinjo.

U nastavku nije bilo većih uzbuđenja, pa se otišlo na penale.

Nismo gledali maratonsku seriju kao dan ranije u duelu Crvene zvezde i Kopenhagena, ali pretilo je da bude tako pošto je čak devet fudbalera uzastopno pogodilo metu. Promašio je tek 21-godišnji Tami Abraham, koji je u 74. minutu zamenio Žirua.

/PENALI/

Firmino 1:0

Žoržinjo 1:1

Fabinjo 2:1

Barkli 2:2

Origi 3:2

Maunt 3:3

Aleksander-Arnold 4:3

Emerson 4:4

Salah 5:4

Abraham X odbrana Adrijana.

Jirgen Klop nije mogao da sakrije oduševljenje zbog osvojenog trofeja, pa je sa karakterističnim kezom na licu utrčao na teren posle Adrijanove odbrane, ali i Frenk Lampard nema razloga da mnogo žali. Njegova ekipa odigrala je mnogo bolje nego pre nekoliko dana u prvenstvu i nagovestila da će, bez obzira na zabranu transfera, moći da se nosi sa - ove sezone - jačim rivalima.

LIVERPUL: Adrijan - Gomez, Matip, Van Dajk, Robertson (91. Aleksander-Arnold) - Henderson, Fabinjo, Milner (64. Milner) - Salah, Mane (103. Origi), Okslejd-Čemberlejn (46. Firmino).

ČELSI: Kepa - Aspilikueta, Kristensen (84. Tomori), Zuma, Emerson - Kante, Žoržinjo, Kovačić (101. Barkli) - Pedro, Žiru (74. Abraham), Pulišić (74. Maunt).

Foto: Guliver/Getty images/Michael Regan

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.