CRVENO-BELI ISKORISTILI KIKS PARTIZANA: Kanga i Katai odveli Zvezdu na prvo mesto

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Mar.2024, 21:10

CRVENO-BELI ISKORISTILI KIKS PARTIZANA: Kanga i Katai odveli Zvezdu na prvo mesto

Branilac titule izvukao maksimum posle poraza crno-belih od Napretka.

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su u Nišu na stadionu ''Čair'' domaći Radnički sa 2:0 (1:0) u 25. kolu Superlige Srbije i tako preuzeli čelnu poziciju na tabeli posle minimalnog poraza Partizana od Napretka. Crveno-beli su do pobede stigli golovima Kange u 34. i Aleksandra Kataija u 87. minutu.

Od starta je Crvende zvezda krenula ofanzivno, posebno pošto je pobedom imala priliku da preuzme lidersku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poziciju jer je Partizan u Humskoj u meču pre ovog u Nišu poražen od Napretka 1:0. Rodić u 3. i Endiaje u 5. minutu su bili u dobrim pozicijama, ali nisu došli do lopte, da bi u 8. minutu Kanga probao su njegovom stilu sa skoro 40 metara. Olajinka je u 14. minutu imao najbolju priliku do tada kada je šutirao sa 16  metara, a lopta je otišla pored stative gola Radničkog. Golman domaćina Stevanović zaustavio je u 20. minutu šut Šljivića, da bi isti igrač tri minuta kasnije imao najbolju priliku posle centaršuta Mijailovića, ali je lopta otišla tek koji centimetar iznad prečke.

Nišlije su sve karte bacili na dobranu i tek povremeno prelazile na Zvezdinu polovinu, ali nije bilo ni privida nekih napadačkih akcija domaćina. Na isteku pola sata igre Zvezda je imala novu priliku. Hvan je odlično šutirao, svi su loptu već videli u golu, aloi je Stevanović uspeo čudesnom intervencijom da spreči pogodak. Gol je praktično visio u vazduhu i u 34. minutu do Kange je stigla odbijena loptu posle kornera Hvana, Gabonac je šutirao sa nekih 17 metara, lopta je zakačila Bakića i prevarila Stevanovića koji je bio nemoćan, a crveno-beli su poveloi 1:0. Nastavila je Zvezda da kontroliše situaciju na terenu, a Radnički je prvi put zapretio u 43. minutu. Bio je to prvi šut ka golu Glazera, ali odličan. Cvetković je sa 20 metara  šutirao, a Glazer uspeo da izbije loptu u korner posle kojeg je Radnički imao još jednu šansu, ali je lopta završila pored gola, a na veliki odmor se otišlo sa minimalnim vođstvom crveno-belih

Tek što je počelo drugo poluvreme, Zvezda je mogla da duplira vođstvo. Endiaj je proigrao Bukarija u 48. minutu, a ovaj šutirao pored gola. Ponovo je Zvezda kao i u prvom poluvremenu imala loptu u svom posedu i kontrolisala dešavanja na terenu, a u 58. minutu je Endiaj imao solidan pokušaj iz slobodnog udarca. Imao je dobru priliku Olajinka u 65. minutu, glavom je zahvatio loptu koja je prošla pored stative. Četiri minuta kasnije Radnički je imao najbolju priliku na meču. Cvetković je centrirao sa leve strane, Smajlagić je šutirao glavom, a Glazer odličnom intervencijom spasao siguran pogodak. Opao je posle toga tempo na meču, Zvezda je bivala sve nervoznija kako se bližio kraj želeći da sačuva prednost vrednu tri boda, a sve dileme oko pobednika otklonio je Aleksandar Katai u 87. minutu posle sjajne akcije Ivanića koji je dodao Rodiću, a ovaj asistirao Kataiju koji je preciznim udarcem savladao Stevanovića i postavio konačan rezultat.

RADNIČKI NIŠ – CRVENA ZVEZDA 0:2 (0:1)

STADION: Čair

SUDIJA: Marko Ivković

STRELCI: Kanga 34. i Katai 87.

RADNIČKI: Stevanović, Petković, Vojnović, Bakić, Faj, Luković, Stojković (od 58. Vukić), Jamkam, Cvetković, Belković, Smajlagić (od 74. Terzić).

CRVENA ZVEZDA: Glazer, Mijailović (od 81. Mimović), Điga, Spajić, Rodić, Kanga, Hvan (od 58. Ivanić), Bukari (od 72. Katai), Šljivić (od 58. Stamenić), Olajinka, Endijaj (od 58. Kraso).

Superliga Srbije, 25. kolo

Utorak:

TSC - Mladost 4:1

Novi Pazar - Voždovac 2:2

Čukarički - Spartak 2:2

Javor - Radnik 2:1

IMT - Vojvodina 1:3

Sreda

Radnički 1923 - Železničar 3:0 (0:0)

Partizan - Napredak 0:1 (0:1)

Radnički Niš - Crvena zvezda 0:2 (0:1)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.