Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Feb.2024, 16:02

PRORADIO I ŠERIF: Zvezda dominantna kraj Jošanice!

Derbi kola bez publike...

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu nNovog Pazara rezultatom 3:0 u okviru meča 21. kola Superlige Srbije.

Najbolji akter prvog dela je vezista crveno-belih Gelor Kanga koji je postigao gol i upisao asistenciju.

Utakmica na stadionu kraj Jošanice igra se bez prisustva publike.

Prvi je zapretio Novi Pazar. Posle samo dva minuta igre bivši Zvezdin omladinac Nikola Karaklajić prošao je po levoj strani, ali je šutirao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pored gola,

Nije prošlo puno vremena, a gosti su uzvratili preko Pitera Olajinke, čiji je udarac zaustavio golman Pazara Nikola Mirković.

To je bio samo nagoveštaj onoga što će se dogoditi u devetom minutu. Gelor Kanga je odlično izveo slobodan udarac, uputio precizan centaršut ka Aleksandru Dragovića, a Zvezdin kapiten glavom postigao vodeći pogodak za goste.

9’ Kanga je izveo slobodan udarac, a Aleksandar Dragović precizno pogodio glavom i doneo prednost crveno-belima.

(0:1)

🔴⚪️ #fkcz #npzczv pic.twitter.com/dXaja0APSM

— FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) February 17, 2024

U narednih petnaestak minuta nije bilo toliko uzbuđenja kraj Jošanice, crveno beli su imali veći posed lopte, ali je tim Igora Matića umeo da zapreti nakon oduzetih lopti iz tranzicije.

Odličnu šansu da postigne prvenac u Zvezdinom dresu mladi napadač Uroš Sremčević imao je u 36. minutu kada je šutirao glavom posle još jednog dobrog centaršuta Kange, ali se na putu isprečio čuvar mreže Pazarac Mirković i poslao loptu u korner posle kojeg je usledio jedanaesterac za goste.

Nakon što su domaći najpre otklonili opasnost, lopta se vratila do Kange, koji je centrirao, Mirković loše intervenisao, Sremčević vratio loptu u peterac, a prema mišljenju sudije Danila Nikolića i arbitara u VAR sobi Miljan Momčilović načinio prekršaj nad štoperom gostiju Naserom Đigom. Dugo je trajala provera ove situacije, više od pet minuta, ali je na kraju Kanga imao priliku da duplira prednost svog tima, što je i učinio.

Na startu drugog dela trener Pazarac Igor Matić u igru je ubacio Filipa Kneževića i Korejca Đin-Ho Đoa, a posle svega pet minuta igre u nastavku upravo je on mogao da smanji zaostatak domaćina. Šutirao je desno iskosa, a njegov šut odbranio Glazer.

Ubrzo je reagovao i Milojević izmenama, a u igru su ušli Šerif Endiaje, Vladimir Lučić i Milan Rodić, umesto Sremčevića, Ivanića i Bukarija.

Pritiskao je domaćin aktuelnog šampiona na startu drugog poluvremena, a Suma imao dobru priliku da postigne pogodak na isteku časa igre, ali je njegov udarac izblokirao Dragović.

Nastavili su plav-beli sa inicijativom, dok se Zvezda odlučila da defanzivnim blokom brani stečenu prednost i tako neutrališe pokušaje domaćih u čemu je uspevala.

Gosti su prvi put u nastavku uputili udarac ka golu Pazaraca tek u 75. minutu kada je svoj šut sa distance oprobao Kanga, ali je bio neprecizan.

Sve je bilo rešeno deset minuta pre kraja kada je Hvang centrirao iz kornera, Điga šutirao ka golu Mirkovića, a Šrif Endiaje skrenuo loptu u mrežu domaćih.

Mogao je rezervista Nikola Knežević dodatno da uveća trijumf Zvezde, ali je njegov udarac tri minuta pre kraja završio pored gola.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.