ZVEZDA SLAVILA NA PROLEĆNOJ PREMIJERI:  ”Zmajevi” poklekli na Marakani

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2024, 18:32

ZVEZDA SLAVILA NA PROLEĆNOJ PREMIJERI: ”Zmajevi” poklekli na Marakani

Nastavljeno domaće prvenstvo...

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju Voždovac na stadionu "Rajko Mitić" od 16 časova i 30 minuta, u okviru 20. kola Superlige Srbije. Rezultat nakon odigranog prvog poluvremena iznosi 2:0 i korist crveno-belih.

Ako u prvom delu sezone jesmo gledali brzu Crvenu zvezdu, ali ne i dovoljno konkretnu, sada smo je dobili u sličnoj brzini, ali ubojitiju. Dva gola u kratkom vremenskom intervalu i to u prvih 20 minuta, za mirniji nastavak meča.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Prvi je delo Milana Rodića koji je natrčao na odbijenu loptu na ivici šesnaesterca i postigao predivan gol. Postavka savršena, udarac takođe. Lopta završava u maloj mreži Andrije Katića.

Nedugo zatim, strelac je postao i Piter Olajinka koji je imao tu sreću da se lopta posle šuta Uroša Spajića odbije baš do njega. A, on je takvu situaciju rešio golom. Isti igrač je u prvih 30 minuta imao još dve stopostotne situacije. Makazicama je pokušao posle asistencije Bukarija i bio neprecizan, a onda i solo-akcijom pogodio prečku.

Blistao je Piter Olajinka i pokazao neko lice koje u prvom delu sezone nije moglo da se vidi u kontinuitetu iako je svima jasno da je reč o sjajnom fudbaleru.

Dve odlične prilike imao je Voždovac u jednom napadu, ali udarce Mitrovića i Vujanovića osujetio je odličnim reakcijama Zoran Popović.

Bitan momenat za nastavak sezone Crvene zvezde dogodio se na oko sat vremena igre kada je na teren ušao Mirko Ivanić posle podužeg odsustva. Isti igrač je kasnije imao i dobru šansu da se upiše, ali kada on nije uspeo, u toj gužvi pred golom Andrije Katića najbolje se snašao Šerif Endiaje za 3:0 u 79. minutu. Protestovali su gosti smatrajući da je Katić fauliran budući da jeste imao loptu na ruci koju mu je Endiaje izbio. Jovan Šegrt je pozvan od strane VAR sobe da pogleda snimak i poništio je pogodak.

Nedugo zatim debitovalo je i dvomilionsko pojačanje Zvezde Uroš Sremčević, a kroz nekoliko sekundi šok na Marakani. Bio je to 86. minut kada je šutirao Mihajlo Nešković sa dvadesetak metara, pogodio je Aleksandra Dragovića u glavu i lopta je prevarila Popovića za 2:1.

Međutim, Voždovac posle toga nije stvorio izgledniju šansu da eventualno dođe do ogromnog povratka i boda.

Crvena zvezda tako nastavlja sa istim odstojanjem u odnosu na Partizan i zaostaju jedan bod za liderom domaćeg prvenstva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.