ŠOK U PIONIRU: Studentski centar POBEDIO Partizan! Podgoričani vodili ceo meč, Panter promašio trojku za trijumf

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Maj.2023, 20:09

ŠOK U PIONIRU: Studentski centar POBEDIO Partizan! Podgoričani vodili ceo meč, Panter promašio trojku za trijumf

Prvi meč četvrtfinala.

Košarkaši Partizana su izgubili od Studentskog centra iz Podgorice u prvom meču četvrtfinala plej-ofa ABA lige. Meč se igrao u dvorani "Aleksandar Nikolić" zbog zauzetosti "Štark arene", ali pobeda Podgoriča od 84:83 je šokirala apsolutno sve ljubitelje sporta ne samo u regionu, već i u Evropi.

Gosti su otvorili meč sa vođstvom od 6:0. Tek posle šest i po minuta Partizan je prvi put poveo sa 11:10. Ipak, Poadgoričani su otišli na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odmor sa prednošću od 22:17.

Krenuli su u drugoj deonici sa serijom od 8:0 i tada je bilo 30:17 za goste iz Crne Gore. Uspeli su malo da se konsolidiju crno-beli i iskoristili su brojne greške Pavlićevića i preokrenuli su na 46:42, ali su Podgoričani serijom 5:0 otišli na odmor sa minimalnom prednošću - 47:46

ABA plej-of, četvrtfinale:

Partizan – Studentski centar 83:84 (17:22, 29:25, 21:21, 16:16)

Dvorana: "Aleksandar Nikolić"

Sudije: Milan Nedović, Miloš Koljenšić, Stefan Ćalić

Partizan: Ledej 20, Drezgić, Koprivica, Panter 14, Smailagić, Papapetru 2, Egzum 10, Naneli 7, Lesor 12, Trifunović 7, Anđušić, Madar 11.

Studentski centar: Megi 16, Pavlićević 4, Ivanović 6, Vučeljić, Slavković 11, Hadžibegović 6, Goranović, Baćović, Tasić 8, T. Ivišić, Z. Ivišić 22, Drežnjak 11.

Opet su Podgoričani bolje krenuli u nastavku. Održavali su prednost i opet je ostalo samo jedan razlike pred poslednjih deset minuta - 67:68.

Završna četvrtina je počela sa sedam poena Dantea Egzuma i kada je izgledalo da će lagano crno-beli ostvariti pobedu Flečer Megi je pogodio neverovatnu trojku uz dodatno bacanje i opet je vratio neizvesnost.

Ledej na napravio peti faul na 84 sekunde pre kraja i to za tri bacanja Matea Drežnjaka. Pogodio je dva i tada je bilo 83:81 za crno-bele.

Uzeli su gosti loptu, Zvonimir Ivišić je zakucao i iz dodatnog bacanja je doneo prednost Podgoričanima.

Panter je promašio i Slavković je uhvatio lopt., ali onda je Hadžibegović bacio loptu u aut iako je do kraja mogla da bude u njihovom posedu. Kevin Panter je pokušao za tri kao u prvom meču četvrfinala Evrolige protiv Reala i nije pogodio i slavili su gosti.

Veliko iznenađenje. Sada se odlazi u Podgoricu gde će u četvrtak Studentski centar imati prvu meč loptu. Ukoliko Partizan bude slavio serija se vraća u Beograd.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.