Olajinka i Stamenić prve trube Dragačeva, uspešan povratak Kange i nova goleada Zvezde (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Avg.2023, 19:47

Olajinka i Stamenić prve trube Dragačeva, uspešan povratak Kange i nova goleada Zvezde (VIDEO)

Crveno-beli nadigrali i lučansku Mladost.

Fudbaleri Crvene zvezde uspešno su položili najteži ispit u dosadašnjem delu sezone. Crveno-beli su u Lučanima savladali Mladost 4:1 (2:1) i zadržali maksimalan učinak posle tri runde Mozzart bet Superlige.

Morali su gosti pošteno da natope znojem dresove kako bi stigli do tri boda. Motivisani Lučanci pružili su jak otpor favoritu, ali nisu mogli više od časnog poraza.

Trener Zvezde Barak Bahar >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << promešao je karte u odnosu na tim koji je pre pret dana lako nadigrao Napredak. Srđan Mijailović je vraćen u poslednju liniju tima, Miloš Degenek je ostao na klupi za rezerve, dok je šansu od prvog minuta dobio Kings Kangva.

Kada je Mladost, predvođena vrlo raspoloženim Urošem Sremčevićem, pravila najviše problema Beograđanima na startu drugog poluvremena, izraelski strateg je, da bi uveo utakmicu u mirniju luku, pronašao na klupi starog moreplovca Gelora Kangu i prvi put od početka sezone poslao iskusnog vezistu na teren. Šansu je dobio i Degenek, a Zvezda je postizanjem trećeg pogotka u 63. minutu umirila ambiciozne domaćine.

Ali, krenimo redom…

Gosti su poveli već u četvrtom minutu. Piter Olajinka je probio po desnom boku i poslao upotebljiv centaršut na drugu stativu. Na loptu je natrčao Stefan Mitrović i efektnim trzajem glavom matirao bivšeg golmana Crvene zvezde Sašu Stamenkovića.

Bio je ovo prvi primljeni pogodak Lučanaca u novom šampionatu, a samo 10 minuta kasnije i Omri Glazer je morao da vadi prvi put loptu iz mreže u ovom prvenstvu. Mladost je izjednačila na sličan način kao što je Zvezda povela. Žarko Udovičić je protutnjao levim bokom, “zavrnuo” u sredinu gde je sam ostao 18-godišnji Marko Veličković, koji je glavom zakucao čloptu u mrežu nemoćnog izraelskog čuvara mreže.

Rasplamasala se tada borba u Dragačevu, a Beograđni su mogli da novog vođstva u 20. minutu, kada je Stamenković odlično intervenisao posle udarca glavom Marka Stamenića.

Gosti su do drugog gola stigli u 35. minutu. Piter Olajinka je dobru partiju krunisao pogotkom posle akcije Žan-Filip Krasoa i varke telom Vladimira Lučića za 2:1 na poluvremenu.

Mladost je ozbiljno pretila na startu drugog dela igre, a najbolju šansu je imao Uroš Sremčević čiji udarac je uspeo da ukroti Glazer.

Posle samo nekoliko minuta provedenih na terenu Gelor Kanga je u 63. minutu centrirao iz kornera, skočio je Marko Stamenić i prosledio loptu ka golu. Lopta je na putu ka mreži zakačila Krasoa, kome je pripisan pogodak, ali najveće zasluge idu na račun reprezentativca Novog Zelanda.

Malo je falilo da se i Kings Kangva upiše u listu strelaca, ali je u momentima dominacije gostiju pogodio stativu u 81. minutu. Tačku na trijumf gostiju stavio je Jovan Mijatović u 87. minutu čim je kročio na terenom i to posle lepe akcije raspoloženog Stamenića.

Mladost – Crvena zvezda 1:4 (1:2)

Stadion: Mladosti.

Gledalaca: 6.000.

Sudija: Dejan Trifković.

Strelci: Veličković u 14. za Mladost - Mitrović u 4, Olajinka u 35, Kraso u 63, Mijatović u 87. minutu za Crvenu zvezdu.

MLADOST: Stamenković - Ćirković, Dognimani, Milošević, Joksimović - Donald (od 68. Tomić), Udovičić - Tumbasević, Vajračić, Veličković (od 75. Todorović) – Sremčević (od 63. Mirić).

CRVENA ZVEZDA: Glazer - Mijailović, Dragović, Rodić (od 63. Degenek) - Stamenić - Bukari (od 85. Mijatović), Kangva, Kraso (od 88. Kabić), Mitrović - Olajinka (od 85. Nikolić), Lučić (od 62. Kanga).

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.