RAKONJAC PRESUDIO MLADOSTI: Novosađani pružili žestok otpor na Marakani!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Apr.2023, 19:04

RAKONJAC PRESUDIO MLADOSTI: Novosađani pružili žestok otpor na Marakani!

Kiša golova...

Fudbaleri Crvene zvezde u 28. kolu Superlige Srbije savladali su ekipu Mladosti GAT rezultatom 4:2.

Superliga, 28. kolo

Crvena zvezda - Mladost GAT 4:2

Stadion: "Rajko Mitić".

Sudija: Stefan Jeknić

Strelci: Katai 18, Kanga 45+4p, Rakonjac 83, Bukari 90 - Vidakov 11, 33

Crvena zvezda: Vasiljević – Eraković, Leković, Dragović, Rodić– Kangva, Kanga – >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Mitrović, Ivanić, Katai – Pešić.

Mladost GAT: Knežević – Janković, Tanasijević, Jočić, Ćosić – Ilić, Denić – Marković, Bjeloš, Babić – Vidako

Mladost je povela u 11. minutu meča golom Vidakova. Sve se dogodilo nedugo posle prilike Ivanića na drugoj strani. Akcija Mladosti tekla je po desnoj strani, na kraju Janković se majstorskom varkom oslobađa Dragovića koji je uklizao u prazno, a onda asistencija u peterac gde je sve pravovremeno ispratio Vidakov i samo prosledio loptu u nebranjenu mrežu - 0:1.

Samo tri minuta kasnije Mladost je mogla i do drugog gola. Ovoga puta nekadašnji fudbaler Partizana Saša Marković sa ivice kaznenog prostora, iskosa sa leve strane odlično šutira, ali stativa spasava crveno-bele!

Usledio je ekspresan odgovor aktuelnog šampiona, Zvezda je već u 16. minutu preko Kataija zatresla mrežu. Pešić mu je asistirao sa desne strane u peterac, Kataiju, kao ni Vidakovu nije bilo teško da loptu sprovede u mrežu, ali se u VAR sobi proveravalo da li je prethodno Pešić bio u ofsajdu. Nekoliko minuta je trajala ta provera, a konačna odluka je da Pešić ipak nije bio u ofsajdu i da gol Kataija treba da se prizna. Dakle, 1:1!

Međutim, nije taj gol previše udrmao goste koji su u 33. minutu po drugi put poveli na ovoj utakmici. Ovoga puta Saša Marković je poslao loptu u sredinu ka Vidakovu koji ponovo beži indisponiranom Dragoviću, na kraju obilazi i golmana Vasiljevića i iskosa sa leve strane pogađa mrežu za 1:2!

Pred sam kraj prvog poluvremena domaći su tražili penal zbog igranja rukom Vidakova koga je lopta pogodila u lakat. Sudija je najpre pokazao na korner, ali je usledila provera iz VAR sobe posle čega je arbitar Jeknić otišao da pogleda snimak i na kraju dosudio - penal za Zvezdu!

Izveo ga je Gelor Kanga, preciznim šutem u levi donji ugao za 2:2 na poluvremenu.

U poluvremenu, trener Crvene zvezfde Miloš Milojević je umesto mladih Mitrovića i Lekovića na teren poslao Bukarija i Viga, kasnije i Rakonjca umesto Pešića i to mu je donelo željeni rezultat.

Mladost je odolevala do 83. minuta, kada je posle kornera sa desne strane i centaršuta Kange, Marko Rakonjac odlično reagovao u kaznenom prostoru gostiju i prvi put na utakmici doneo Zvezdi prednost - 3:2.

Već u 86. minutu Mladost je mogla do trećeg giola, kada je Bjeloš odlično šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je zatresao mrežu sa spoljne strane.

To je bilo sve od Novosađana na ovoj utakmici, a Zvezdinu pobedu je ubedljivijom učinio Aleksandar Katai, koji je na dodavanje Bukarija sa desne strane, pogodio udarcem sa desetak metara i postavio konačnih 4:2.

MOZZART BET SUPERLIGA, 28. KOLO:

Petak

Kolubara - Napredak 0:1 (0:0)

Krstić 74pen

Mladost Lučani - Novi Pazar 1:3 (1:1)

Žunić 34 - Mijić 28, Bogdanovski 48, Majdevac 72

Subota

Radnički 1923 - Spartak Subotica 2:2 (1:1)

Čolović 20, Činedu 77 – Stanić 38, Srećković 54

Voždovac - Javor 0:1 (0:0)

Bosić u 59.

18.00: Crvena zvezda - Mladost GAT 

20.00: Vojvodina - Partizan 

Nedelja

16.00: Radnik - TSC

18.00: Radnički Niš - Čukarički 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Anamarija, devojka Luke Dončića

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.