JOVELJIĆ SPASIO OBRAZ SRBIJE: Orlovi teško do pobede protiv Jordana (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2023, 21:29

JOVELJIĆ SPASIO OBRAZ SRBIJE: Orlovi teško do pobede protiv Jordana (VIDEO)

Meč je odigran u Beču.

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je u Beču u prijateljskom meču selekjciju Jordana sa 3:2 (1:0), iako je u jednom trenutku gubila sa 2:1 posle početne prednosti. Bez obzira što je u pitanju bila prijateljska utakmica, Orlovi nisu odigrali dobar meč i tek u završnici uspeli su da stignu do trijumfa u meču koji je bio uvertira za susret protiv Bugarske u Razgradu 20. juna u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Na iznenađenje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << brojnih navijača Srbije u Beču, Jordan je prvi zapretio i u 4. minutu kada je Sadeh šutirao sa nekih 17 metara pored gola, da bi samo dva minuta kasnije Jordanci zapretili još opasnije. Sulejman se našao jedan na jedan sa Rajkovićem, ali je golman Srbije uspeo da zaustavi njegov udarac. Kao da je to razbudilo Orlove, već u 7. minutu bilo je 1:0 za Srbiju. Posle prekida, Račić je glavom prebacio loptu na drugu stativu, a tamo je bio Erakjović koji je postigao prvenac u dresu Srbije. Jordan nije odustajao od svoje igre visokog presinga i pravio je dosta problema Srbiji. POnovo je nominalni gost na ovom meču zapretio u 17. minutu kada je Sadeh snažno šutirao pored gola. Minut kasnije zapretila je i Srbija. Grujić je posle centaršuta Kostića zahvatio loptu glavom, ali je ona otišla pored gola. Otvoreno su igrali Jordanci i to im je donelo još jednu priliku u 21. minutu kada je Al-Najmat šutirao a distance, ali je Rajković odbranio njegov udarac. Čekalo se 15 minuta na novu priliku za Srbiju, a nju je u 33. minutu imao Jovanović koji je pokušao lukavim šutem sa ivice šesnaesterca da pogodi, ali je lopta otišla pored gola. Greška Samardžića u 37. minutu otvorila je kontru Jordanu, Al-Najmat je ušao u šesnaesterac sa desne strane, ali je Mašović otklonio opasnost. Jordan je i minut kasnije ponovo imao kontru, ali je Lazović ušao u šut Olvanu i sprečio potencijalni pogodak, a do poluvremena ostala je prednost na strani Srbije.

📺 Serbia 1-0 Jordan | Goal: Strahinja Erakovicpic.twitter.com/ebuV4MV5uQ

— FootColic ⚽️ (@FootColic) June 16, 2023

Jordan je nastavio tamo gde je stao. Napadali su Jordanci i već u 48. minutu imali priliku. Rajković je prvo morao da boksuje loptu, a zatim je Mard sa distance šutirao pored gola. Pet minuta kasnije ispaltila se ofanziva i Jordan je stigao do izjednačenja. Mardi je iskoristio priliku i uspavanu srpsku odbranu da pogodi za 1:1. Ni primljeni gol nije trgnuo Srbiju, a Jordan je nastavio da napada. Al-Najmat je u 57. minutu propusto odličnu priliku pošto je šutirao pored gola pošto se oslobodio Mašovića. Srbija je konačno zapretila u 61. minutu kada je Mladenović šutiro sa desetak metara, ali je golman Jordana uspeo da odbrani njegov udarac. U 67. minutu su Jordnaci stigli do potupnog preokreta protiv loše Srbije. Jordanci su povukli kontru, Mardi se probio po desnoj strani, a posle odbitka je lopta stigla do Sulejmana koji je savladao Rajkovića za vođstvo Jordana 2:1. Mnogo je problema imala odbrana Srbije, Jordan je dolazio u pozicije da ugrozui Rajkovićev gol, ali nije bilo pravih prilika.

Joveljić je u 80. minutu propustio veliku priliku kada ga je proigrao Milinković-Savić, a on šutirao iz odlične pozicije pored gola. Ipak, sve je ispravio napadač Los Anđeles Galaksija tri minuta kasnije kada je Tadić izveo slobodan udarac, MIlinković-Savić glavom pronašao Joveljića, a ovaj se odlično snašao i pogodio za izjednačenje.

Serbia 2-2 Jordan, Dejan Joveljić pic.twitter.com/NNhEinpTrL

— follow @FootColic ⚽️ (@ColicGoal1) June 16, 2023

Samo minut posle toga selekcija Jordana je napustila teren zbog ulasak navijača Srbije posle izjednačujućeg gola, ali se već posle pet minuta vratila i meč je nastavljen. Samo malo ozbiljnosti bilo je dovoljno da Orlovi stignu do totalnog preokreta pa je u 89. minutu posle ubacivanja Mladenovića, još jednim udarcem glavom Joveljić doneo prednost Srbiji svojim drugim golom. Do kraja je na obe strane bio po jedan neuspešan pokušaj pa je Srbija ipak stigla do trijumfa protiv borbenog Jordana.

Serbia 3-2 Jordan, Dejan Joveljić pic.twitter.com/pB1JqMwSdq

— follow @FootColic ⚽️ (@ColicGoal1) June 16, 2023

SRBIJA – JORDAN 3:2 (1:0)

STADION: Đenerali Arena u Beču

GLEDALACA: 8.854.

SUDIJA: Stefan Ebner (Austrija)

STRELCI: Eraković 7, Joveljić 83 i 89 - Mardi 53, Sulejman 67

SRBIJA: Rajković, Eraković, Mašović, Babić, Lazović (od 74. Živković), Grujić, Račić (od 63. S. Milinković-Savić), Kostić (od 46. Mladenović), Samardžić (od 46. Tadić), Đuričić (od 63. Ilić), Jovanović (od 46. Joveljić).

JORDAN: Abulala, Nasib, Arab, Abuhašiš, Hadad, Sadeh (od 68. Al Rašdan), Al-Ravabde, Marde, Sulejman, Olvan, Al-Najmat (od 68. Al Daradreh).

Pogledajte kako izgleda Lorena Gomez, snaja Serhia Ramosa

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.