POLOVIČAN USPEH: Kolašinac razočarao, Sinančević prošao u finale bacanja kugle

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Avg.2021, 14:54

POLOVIČAN USPEH: Kolašinac razočarao, Sinančević prošao u finale bacanja kugle

Nadmetanje za medalje na programu je u četvrtak od 04:05 ujutru

Srpski bacač kugle Asmir Kolašinac zaustavljen je u kvalifikacijama na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto je njegov najbolji hitac (19,68) bio dovoljan za svega 14. mesto u njegovoj grupi. Norma za finale iznosila je 21 metar i 20 centimetara, nju je prebacilo ukupno šest takmičara, a među 12 finalista naći će se i naš Armin Sinančević, koji je u prvoj kvalifikacionoj grupi bacio 20,96 metara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Kolašinac je u prvom izlasku na bacalište kuglu bacio van okvira, te mu je pisan prestup. U drugoj seriji dobacio je do 19,68 metara, dok je u poslednjoj, trećoj rundi ostvario prestup.

Sinančević je u svojoj grupi zauzeo četvrto mesto, a u finale se plasirao sa desetim najboljim rezulatom u kvalifikacijama.

Najbolji hitac u čitavim kvalifikacijama ostvario je Amerikanac Rajan Krauzer (22,05).

Bile su ovo četvrte po redu olimpijske igre za Kolašinca, a samo jednom je uspeo da se domogne finala, i to u Londonu 2012. godine.

Zvezda večeras (21.00) čeka Šerif i želi da stekne kapital i mirno otputuje na revanš u Moldaviju. Kvota na keca je 1,40, a na Sigurnu pobedu (trijumf bez primljenog gola) 2,15. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Šerif.

Pogledajte kako izgleda mis sporta Hrvatske, Borna Mohač

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.