POLICIJSKI ČAS PREKINUO NOVAKA: Srbin vodi 2:0 u setovima nakon DVA TAJ-BREJKA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jul.2023, 23:55

"POLICIJSKI ČAS" PREKINUO NOVAKA: Srbin vodi 2:0 u setovima nakon DVA TAJ-BREJKA!

Nastavak meča još uvek nije određen...

Srpski teniser Novak Đoković nalazi se na pragu plasmana u četvrtfinale Vimbldona. Vodi sa 2:0 u setovima protiv Huberta Hurkača, bilo je 7:6 i 7:6, a meč je prekinut pošto je na snagu stupio famozni policijski čas na Vimbldonu.

Uvodi set protekao je baš onako kako se i očekivalo. Hurkač još uvek nije preptreo brejk na ovom turniru i opravdao je status opakog servera, dok mu je Novak isparirao, pa je odluka pala u taj-brejku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
U prvih osam gemova niko nije bio no blizu brejk lopte. Đoković je u devetom imao 0:30, ali se Poljak "izvadio" sjajnim servisima, da bi se sledeći gem na Srbinom servis igrao na razliku i ttu se naš igrač bolje snašao.

U taj brejku je Hurkač poveo 6:3, imao tri set lopte, ali se Novak vratio u svom stil i kako to samo on može, vezao je pet poena i dobio ovaj deo igre sa 8:6.

pic.twitter.com/K98gw8J0mb

— OvoOno (@OvoOnoX) July 9, 2023

Srpski teniser je na taj način postao igrač sa najviše taj-brejkova u kojima je slavio u nizu na grend slemovima. Vezao ih je 13 i tako prestigao legendarnog Pita Samprasa.

U drugom setu su teniseri do osmog gema suvereno čuvali svoje servise, onda je Đoković došao do 0:40. Usledila su tri "groma" Hurkača iz početnog udarca koji su ga spasili, pa je Novak u igri na rezlike imao još jednu brejk loptu, ušao u razmenu, a onda se bizarno "upecao" na mreži. Hubert je poklon iskoristio i izjednačio na 4:4. I ovde se otišlo do 6:6 bez brejka, pa je ponovo odlučio taj-brejk, a Đoković je opet našao rešenje i dobio je 13. gem sa 8:6.

EL PUNTO.

Hurkacz gana el punto más largo del partido y pide perdón a Djokovic tras ganarlo. #Wimbledon #LaPistaDelTenis pic.twitter.com/V1xeeLpVHp

— #Vamos por Movistar Plus+ (@vamos) July 9, 2023

Podsetimo, ukoliko Đoković savlada Hurkača u nastavku meča, njegov naredni protivnik biće ruski teniser Andrej Rubljov. On se prvi put u karijeri plasirao u četvrtfinale Vimbldona pošto je u pet setova (7:5, 6:3, 6:7 (6:8), 6:7 (5:7), 6:4) bio bolji od Kazahstanca Aleksandera Bublika posle tri sata i 20 minuta igre.

Pogledajte kako izgleda Lais Ribeiro, devojka bivšeg košarkaša Žoakima Noe

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.