POLICIJA UDARILA NA TORCIDU: Hapšenje zbog SKANDALOZNOG transparenta

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2019, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POLICIJA UDARILA NA TORCIDU: Hapšenje zbog SKANDALOZNOG transparenta

Postalo je normalno.

Zbog isticanja transparenta nacističkog  sadržaja na stadionu Poljud splitska policija prijavila je 22-godišnjeg mladića.

Osumnjičeni je, kako kažu u policiji, tokom javnog okupljanja održanog 23. februara 2019. na severnoj tribini stadiona Poljud istakao "transparent s neprimerenim sadržajem".

Nezvanično, radi se o transparentu na kojem je pisalo "Maksovi mesari", istaknutom na fudbalskoj utakmici Hajduka i Gorice.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
- Zbog postojanja osnovane sumnje da je počinjen prekršaj iz člana 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira 22-godišnjak je uz optužni predlog doveden na nadležni Opštinski prekršajni sud u Splitu - rekli su u splitskoj policiji.

Maksovi mesari bili su ustšaški zločinci u Drugom svetskom ratu kojima je komandovao Vjekoslav Maks Luburić.

On je bio komandant koncentracionog logora Jasenovac u kojem su počinjeni strašni zločini i zverski ubijeno preko pola miliona ljudi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.