POKRENUTA ISTRAGA: KLS izdao saopštenje! Bilo je NAMEŠTENIH mečeva?

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jun.2023, 10:14

POKRENUTA ISTRAGA: KLS izdao saopštenje! Bilo je NAMEŠTENIH mečeva?

Direktor se oglasio.

Kako stoje stvari u Košarkaškoj ligi Srbije bilo je "sumnjivih mečeva". To proizilazi iz saopštenja koje je direktor takmičenja Aleksandar Grujin potpisao.

Saopštenje prenosimo bez izmena.

Obaveštavamo javnost da KLS aktivno sarađuje sa FIBA kako bi se disciplinski postupci rešili u što kraćem vremenskom periodu i kako bi se nadalje obezbedio integritet takmičenja.

S obzirom da su disciplinski postupci još uvek >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u toku, KLS u ovom trenutku ne može pružiti detalje na kojim utakmicama i koji igrači su učestvovali u manipulativnim radnjama. Detaljnije informacije oko disciplinskih postupaka pružiće se nakon njihovog okončanja, kako bi se osiguralo nesmetano vođenje postupaka, kao i prezumpcija nevinosti samih učesnika u postupcima.

Kroz FIBA SWISH program, gde FIBA usko sarađuje sa nacionalnim savezima na suzbijanju manipulacije takmičenja i osiguranju čistog sporta, KLS pruža relevantne podatke, neophodne za pokrenute disciplinske postupke. KSS je ušao u SWISH program 2022. godine, te je imenovao nezavisnu osobu nadležnu za integritet takmičenja koja zajedno sa FIBA-om sprovodi istrage i preduzima korake koji imaju za cilj otkrivanje manipulativnih radnji.

Jedan od osnovnih postulata SWISH programa je ispravna implementacija FIBA etičkog kodeksa integriteta na nacionalnom nivou kroz edukaciju domaćih liga, klubova i ostalih lica koja su uključena u košarkaška takmičenja, te upravljanje nacionalnom platformom za prijavljivanje kršenja etičkog kodeksa, koje sprovodi osoba nadležna za integritet takmičenja.

Pred početak naredne sezone 2023/24 KLS organizuje edukativnu radionicu koja će biti usmerena na edukaciju klubova, igrača i ostalih lica uključenih u košarkaška takmičenja. Kroz edukativnu radionicu pružiće se relevantne informacije za implementaciju FIBA etičkog kodeksa, prepoznavanje manipulativnih radnji u sportu i načini prijave.

KLS je odlučan u svom naporu da očisti naš sport od bilo kakvih manipulativnih radnji, te oštro osuđuje bilo kakvo kršenje FIBA etičkog kodeksa i preduzeće sve mere potrebne za osiguranje integriteta takmičenja.

Aleksandar Grujin

Direktor KLS

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KLS: Očistićemo naš sport od manipulativnih radnji

Izvor: B92, 29.Jun.2023

Košarkaška liga Srbije (KLS) oglasila se saopštenjem zbog manipulativnih radnji na utakmicama...Saopštenje KLS, koje potpisuje direktor Aleksandar Grujin, prenosimo u celosti..."KLS usko sarađuje sa FIBA-om na prevenciji i osiguranju integriteta domaćeg takmičenja. Obaveštavamo javnost da KLS...

Nastavak na B92...

Neviđeni skandal u srpskoj košarci: Otkriveno nameštanje mečeva!

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 29.Jun.2023

Sve je završilo na FIBA U košarkaškoj ligi Srbije došlo je do spornih utakmica, a istinitost ovih informacija potvrđuje i čemu  zvanično saopštenje takmičenja. Naime, košarkaši koji igraju KLS učestvovali su u nameštanju mečeva. Sve je došlo do FIBA i radi se na rešavanju problema. Saopštenje...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.