POKORIO JE SVE: Kris Frum osvojio Điro i ispisao istoriju biciklizma (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Maj.2018, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POKORIO JE SVE: Kris Frum osvojio Điro i ispisao istoriju biciklizma (FOTO)

Britanac trijumfovao na čuvenoj trci.

Kris Frum pobednik je Đira d'Italija za 2018. godinu. Lider tima Skaj je tako postao prvi Britanac koji je slavio na trci oko Italije. Frum je slavio sa 46 sekundi ispred prošlogodišnjeg šampiona, Holanđanina Toma Dumolana, dok je na trećem mestu u generalnom plasmanu završio Kolumbijac Miguel Anhel Lopez sa skoro pet minuta zaostatka.

Frum je pobedom na Điru kompletirao sva tri trofeja na Grand turu, pošto je prošle sezone >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << slavio i na Tur d'Fransu i Vuelti.

Tour de France ✅

Giro d'Italia ✅

Vuelta a Espana ✅

Chris Froome made history today 👉 https://t.co/2rk67N27DH pic.twitter.com/gxjzJI3Kcl

— BBC Sport (@BBCSport) May 27, 2018

U poslednjoj etapi, koja je bila revijalnog karaktera, Frum je sigurnom vožnjom samo potvrdio prednost koju je stekao u poslednjim etapama, a nakon velikog zaostatka koji je imao u odnosu na Britanca Sajmona Jejtsa i Dumolana. Peta etapa pre kraja Frum je imao zaostatak od pet minuta, ali je uspeo da načini veliki preokret.

¡LA PARTE ALTA💪! Chris Froome fue el ganador del Giro de Italia 2018, mientras que Tom Dumoulin y el colombiano Miguel Ángel López completaron el podio. pic.twitter.com/Z5FnqRWMJh

— Toque Sports (@ToqueSports) May 27, 2018

Frumu je ovo šesta titula na najvećim trkama, praćena je prošlogodišnjim (četvrtim) trijumfom na Tur de Fransu i prvom titulom na Vuelti. Postao je sedmi biciklista koji je pobeđivao na ove tri trke, i tek treći koji drži sve tri titule u isto vreme.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.