POHVALIO JE SAŠU: Đere nije mogao da sakrije tugu, ali iz njega su izašle reči ohrabrenja i zahvalnosti

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2023, 18:22

POHVALIO JE SAŠU: Đere nije mogao da sakrije tugu, ali iz njega su izašle reči ohrabrenja i zahvalnosti

Ima on mnogo finala pred sobom.

Laslo Đere je zaustavljen u finalu teniskog turnira u Hamburgu. Na Rotenbaum areni, pred 9.000 gledalaca od njega je bio bolji domaći teniser, Aleksander Zverev, 7:5, 6:3.

Nemcu je to bila jubilarna, 20. titula u karijeri i prva od ATP Tur finala 2021.

Na ceremoniji dodele trofeja, Đere je dobio zaslužene ovacije i aplauz.

- Prvo želim da pohvalim Sašu na odličnoj nedelji, zaista neverovatna partija. Čestitam >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << celom timu, radite odlično. Hvala i mom timu, neki od njih su tu bili celu nedelju sa mnom, neki su stigli za finale. Hvala vam momci. Naravno da sam tužan zbog rezultata, ali bila je odlična nedelja za mene. Igrao sam dobar tenis. Hvala sponzorima, organizatorima, direktoru, sudijama, ATP-u, svima koji su vodili i omogućili ovaj turnir. I naravno publici, dolazili ste i podržavali me, hvala vam iskreno na tome, jer ste bili tu kad je bilo najpotrebnije. Nadam se da ću se vratiti sledeće godine - rekao je Đere.

Zverev je naravno blistao od sreće, a imao je i pohvale na račun protivnika.

- Laslo želim da ti čestitam. Jedan si od najboljih i najskromnijih momaka na Turu. Divno je bilo igrati sa tobom. Radili ste naporno, danas to možda nije bilo dovoljno, ali videli smo svi koliko si dobar i verujem da će tvoje najveće titule tek doći. Takođe, hvala i tvom timu, znate, želim vam sve najbolje ubuduće. Nadam se da ćete i vi jednog dana držati ovaj pehar u rukama - rekao je Zverev.

Nemac je potom pričao na nemačkom, bio je veoma emotivan. Zahvaliio se devojci, porodici, posebno ocu koji mu je i trener, ali i članovima svog tima.

- Nadam se da ovo neće biti jedini trofej ove godine i da ćemo ispuniti naše zajedničke snove - rekao je Zverev.

BONUS GALERIJA: Pogledajte kako izgleda Sofija Kalceti, devojka Kun Aguera

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.