POHLEPAN, NEODGOVORAN I KRIMINALNI POTEZ: Premijer ŽESTOKO udario na PREDSEDNIKA UEFA Čeferina

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Apr.2020, 18:08

POHLEPAN, NEODGOVORAN I KRIMINALNI POTEZ: Premijer ŽESTOKO udario na PREDSEDNIKA UEFA Čeferina

Neće se ovo lako smiriti.

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin dobio je "snažan udarac" iz svoje domovine, pošto je premijer Slovenije Janez Janša veoma oštro odgovorio na pojedine Čeferinove komentare o ponašanju slovenačke vlade tokom pandemije virusa korona.

- Vlada mora da kaže kako je situacija ozbiljna, ali isto tako mora da pruži i nadu ljudima, jer ne možemo svaki dan da govorimo gde će eksplodirati. Pandemija će se jednom završiti i moramo da imamo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pozitivniji pristup, jer ćemo imati kolaps ekonomije - rekao je Čeferin u intervjuu za "Ekipa24".

Janša je, između redova, provukao i Čeferinovu odgovornost za događanja sa virusom korona širom Evrope, stavivši u prvi plan odigranu utakmicu osmine finala Lige šampiona između Atalante i Valensije u Milanu.

- To je bio toliko pohlepan, neodgovoran i kriminalan potez, to je bilo širenje opasnosti koja nije zaobišla ni Sloveniju. To je bila biološka bomba posle koje više ništa nije bilo isto. Čak i posle upozorenja Svetske zdravstvene organizacije, koja je već proglasila pandemiju, neke utakmice nisu otkazane, a sve zbog pohlepe za novcem - uzvratio mu je Janša.

Ovaj svojevrsni rat ima veze i sa tim što mnogi predviđaju da bi Čeferin po završetku posla u UEFA mogao da uđe u politku, jer je popularan u Sloveniji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.