PODVIG: Sprski ultramaratonac Jovica Spajić pobedio na najtežoj trci na Aljasci! Do trijumfa stigao za 7 dana

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2024, 12:38

PODVIG: Sprski ultramaratonac Jovica Spajić pobedio na najtežoj trci na Aljasci! Do trijumfa stigao za 7 dana

Jovica nastavlja da pomera granice ljudske izdržljivosti.

Jovica Spajić, srpski ultramaratonac pobedio je na jednoj od najzahtevnijih trka na svetu, koja se održava na Aljasci. Za 7 dana, 4 sata i 29 minuta prešao je 565 kilometara dok je temperatura u toku trke bila i -20°C (a zna da ode i na -60°C, zbog čega zamalo prošli put nije ostao bez palca) i to sve na posnoj ishrani. Drugoplasirani trkač za Jovicom zaostao je čak 65 kilometara!

Jovica je rekorder >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u trbušnjacima, 30.000 bez predaha za 24 časa i nalazi se u Ginisovoj knjizi rekorda.

Ovo nije njegov prvi podvig, pobedio je na brojnim svetskim trkama, neverovatna je njegova pobeda koja se održavala u džunglama Amazonije, kao i drugo mesto u trci kroz Saharu, gde je bio odmah iza trkača koji inače živi na tom području.

Poznata je i njegova humanost, pošto je na trkama promovisao udruženje osoba koje pate od plućne hipertenzije.

Jovica Spajić je rođen 1987 godine u malenom mestu pokraj Priboja grada opasanog gorostasnim planinama u čijem podnožju teče reka Lim. Ranu mladost i detinjstvo proveo je odrastajući u jednom od najlepših delova Srbije, gde se i do dan danas očuvala stara srpska tradicionalna porodica i moralne vrednosti pitomih ljudi neokaljanih civilizacijskim tekovinama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.