PODSETIO SE RATOVA: Novak održao pobednički govor! Amerika će ovo DOBRO UPAMTITI

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Sep.2023, 02:18

PODSETIO SE RATOVA: Novak održao pobednički govor! Amerika će ovo DOBRO UPAMTITI

Legenda belog sporta.

Srpski teniser Novak Đoković pobedom nad Danilom Medvedevom 3:0 (6:3, 7:6(5), 6:3) osvojio je US Open.

Nole se posle finala obratio publici.

- Ne znam gde da počnem. Ovo mi znači kao ceo svet. Živim svoj san iz detinjstva, da se takmičim na najvišem mogućem nivou, moja porodica i ja smo došli iz jako teške situacije devedesetih, ratovi i sve ostalo. Moja porodica se dosta žrtvovala. Ovaj sport je skup, nije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dostupan za moju zemlju bio u to vreme, niko pre mene nije igrao tenis u mojoj porodici. Ovo je trofej za vas koliko i za mene, volim vas - poručio je Novak svojoj porodici.

Vratio se kroz istoriju.

- Kada sam imao 7,8 godina imao sam dečački san da osvojim Vimbdlon. Kasnije su se pojavili novi snovi, ciljevi, nisam ni sanjao da je sve ovo moguće. Poslednjih godina sam shvatio da imam šansu da jurim istoriju i zašto da ne - veselo je uskliknuo najveći teniser ikad.

Malo o protivniku.

- Danil je odigrao sjajan turnir. Želim da čestitam godišnjicu njemu i njegovoj supruzi. Danile, ti sigurno znaš da vam mnogo dobrih stvari sledi, sigurno i još mnogo gren slem titula. Danil ima najautentičnijiju ličnost, divno to radi, komentariše... - rekao je Nole, pa se osvrnuo na Kobija Brajanta zbog kog je poneo dres sa brojem 24.

- Kobi je bio divan prijatelj, dosta smo pričali o mentalitetu pobednika. On je bio jedan od ljudi na koje sam najviše računao. Njegova smrt me je mnogo pogodila, a on je nosio dres 24 kad je postao legenda Lejkersa, tako da je dres sa tim brojem jasna simbolika - rekao je Nole, osvajač 24 gren slem titule u karijeri.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.