POBEDOM U PEKING

Izvor: Kurir, 26.Maj.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POBEDOM U PEKING

Odbojkašice Srbije savladale domaću selekciju Japana sa 3:2 i osvojile prvo mesto na kvalifikacionom turniru za OI u Pekingu

Odbojkašice Srbije savladale su Japan rezultatom 3:2 (19:25, 21:25, 25:19, 25:19, 19:17) u poslednjem kolu Interkontinentalnog kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Pekingu. Iako su, uz Poljsku, obe reprezentacije već obezbedile plasman na najvažnije sportsko takmičenje u ovoj godini, viđen je veoma zanimljiv i neizvestan meč, a izabranice Zorana >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Terezića do trijumfa nad domaćim nacionalnim timom stigle su posle malo manje od dva sata igre.

U prepunoj dvorani u Tokiju Japanke su bolje otvorile meč i, najpre zahvaljujući našim greškama, stigle do prednosti od 2:0 u setovima, ali su se potom srpske olimpijke "probudile" i strpljivom igrom uspele da zaustave razigrane rivalke. Najviše zasluga za preokret i dolazak do trijumfa u meču koji se igrao za prestiž idu na račun Jelene Nikolić, koja je zabeležila 24 poena, Jovane Vesović (21) i Jovane Brakočević (14), koje su, uz pomoć odličnog libera Suzane Ćebić i u bloku neprelazne Maje Ognjenović, najpre izjednačile rezultat u setovima, a zatim u taj-brejku uspele da stignu do konačnog slavlja. Srbija je i na ovom meču nastupila bez povređenog kapitena Ivane Đerisilo-Stanković, ali je turnir završila na prvom mestu, sa samo jednim porazom iz sedam mečeva. Isti skor imale su i reprezentacije Poljske i Japana, ali su naše reprezentativke bile bolje u set i poen količniku. Pored ove tri selekcije plasman na OI obezbedile su i odbojkašice Kazahstana kao, izuzimajući Japan, najbolja azijska ekipa.

- Volimo da igramo protiv Japana zbog izvanredne atmosfere koju prave njihovi fantastični navijači. Japan zaista igra spektakularnu odbojku i zato uvek želimo da igramo takve mečeve. Pre ovog turnira bili smo selekcija koja je najbolje plasirana na FIVB rang-listi i zato smo želeli i ovde da budemo prvi. Mi smo vrlo, vrlo srećni, prvo, zbog plasmana na Olimpijske igre, i drugo, jer smo dobili ovaj poslednji meč za naše navijače u Srbiji i širom sveta - rekao je selektor Srbije Zoran Terzić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.