POBEDA NAVIJAČA: La Liga morala da popusti

Izvor: Mondo, 26.Jul.2019, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POBEDA NAVIJAČA: La Liga morala da popusti

Duel Atletik Bilbaa i Barselone pomeren.

Foto: Guliver/Getty images/David Ramos

Modernizacija fudbala donela je i nove termine utakmica. Iz komercijalnih razloga, mnogi nacionalni savezi i rukovodstva liga odlučili su da umesto samo vikendom, klubovi igraju i petkom ili ponedeljkom.

Već godinama je tako, a isto toliko dugo traje i protivljenje navijača takvoj praksi.

Primera radi, u Nemačkoj su se navijačke grupe ujedinile u borbi protiv tamošnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Fudbalskog saveza i čelnika Bundeslige i uspele da izdejstvuju da ne bude utakmica ponedeljkom.

"Pobedu", bar na neko vreme, odneli su španski navijači, koji su tražili da bude pomerena premijerna utakmica ove sezone, između Atletik Bilbaa i Barselone.

Taj duel prvobitno je zakazan za petak, 16. avgust, ali je La Liga saopštila da će, ipak, sve utakmice prva tri kola Primere biti igrane tokom vikenda. Konkretno duel na San Mamesu, prebačen je za dan kasnije.

Inače, razlog zašto ljubitelji fudbala traže da se utakmice ne igraju petkom ili ponedeljkom se uglavnom odnosi na činjenicu da su u pitanju radni dani, što znači da je teže organizovati dolazak na stadion. Posebno za gostujuće navijače.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.