PO OVOME ĆEMO PAMTITI MARADONU: Momenti koji su mu obeležili karijeru (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Nov.2020, 21:11

PO OVOME ĆEMO PAMTITI MARADONU: Momenti koji su mu obeležili karijeru (VIDEO)

Svet je ostao bez legende.

Gotovo je! Čuveni Dijego Armando Maradona preminuo je u sredu u 60. godini.  Ovim tužni povod naterao nas je da se prisetimo više nego bllistave karijere ove ikone fudbala.

Sve je počelo u ekipi Argentinos Juniors...

Jedan od najboljih, ali i najkontroverznijih fudbalera ikada, obeležio je jednu eru svetskog fudbala, a posebno će ga pamtiti navijači Napolija, čija je i danas ikona. Dres kluba iz Napulja nosio je od 1984 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << do 1991. i osvojio je dve Serije A, Kup i Superkup Italije i Kup UEFA.

Mnogi će pamtiti gol iz indirekta protiv Juventusa iz novembra 1985.

Blistao je i u dresu Barselone od 1982. do 1984. sa kojom je osvojio Kup kralja, Liga kup i Superkup Španije.

Naravno, čuvena 'Božija ruka' odlučila je četvrtfinale Svetskog šampiona protiv Engleske i to je svakako najčuveniji pogodak neponovljivog Argentinca.

Karijeru je još gradio u Njuel Old Bojsima...

A posebna stavka u njegovoj karijeri je državni tim sa kojim je 1986. bio šampion sveta.

Dileme nema, svet je ostao bez najznačajnije fudbalske ikone.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.