PMLS: Tamiš voda breg roni

Izvor: MVP.rs, 27.Sep.2016, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PMLS: Tamiš voda breg roni

Pančevci po utabanim stazama iz prethodnog perioda.

Tamiš već godinama u srpskoj klupskoj košarci važi za stabilan kolektiv u kome nema potresa, štrajkova, iznenadnih promena, otkaza... Prethodne dve sezone takva politika i kontinuitet u radu doneli su i zapažene rezultate. Tamiš je dva puta uzastopno završavao kao četvrtoplasirani u prvoligaškoj konkurenciji i bio učesnik Superlige. Kada se postave takvi standardi očekivano je da se i u naredne izazove ulazi sa najmanje >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << istim, ako ne i većim ambicijama.

Potrebno je istaći da je Tamiš, kao uglavnom i svi prvoligaši, pretrpeo dosta promena u letnjem prelaznom roku. Trener Bojan Jovičić može da računa na mali broj igrača iz prethodne sezone. Mali kuriozitet predstavlja činjenica da su u Pančevo u jednom prelaznom roku došla tri igrača iz niškog Konstantina, što može biti svojevrsna olakšavajuća okolnost oko prilagođavanja i uigranosti.

"Veliki problem ove sezone nam predstavlja što smo se kasno okupili. Tek pre sedam dana smo dovođenjem Dušana Vuletića iz Sloge kompletirali tim. Biće potrebno dosta vremena da se uigramo. Raspored nam ne ide baš na ruku jer u prvih šest kola imamo duele sa velikim bojem ekipa koje konkurišu za visok plasman. Liga je ove sezone dosta ujednačenija i kvalitetnija, pa svaka eventualna serija loših rezultata može skupo da košta na kraju takmičenja. Ipak, pripremni period i kontrolne utakmice nas mogu ohrabriti, zadovoljan sam zalaganjem igrača. Odigrali smo devet prijateljskih utakmica, bile su to dobre provera, a do početka prvenstva nas još očekuju utakmice protiv Vršca i bugarskog Balkana iz Botevgrada." - izjavio je za "MVP portal" Bojan Jovičić, trener Tamiša.

Još jednom će trener Jovičić pokušati da pokaže da je snaga kolektiva bitnija od individualnog kvaliteta pojedinaca u timu. U ranijim sezonama mu je to polazilo za rukom, a videćemo da li će i ove  ponoviti dobre rezultate, jer se čini da je konkurencija za visok plasman velika. Sigurno je da Tamiš neće odstupiti od svog stila rada, a navijači ekipe iz Pančeva imaju razloga da budu optimisti i u novom prvenstvu.

KK Tamiš Pančevo:

sezona 2015/16: četvrto mesto u PMLS (15/11), četvrto mesto grupe A Superlige (0/6)

KK Tamiš Pančevo (2016/17):

Ostali: Aleksandar Ilkić, Nikola Simić, Dušan Milošević,

Došli: Adam Mirković (Žaron, Francuska), Vladimir Veličković (Konstantin), Mladen Vitković (Konstantin), Stefan Savić (Konstantin), Igor Kesar (Igokea), Nemanja Đorđević (OKK Beograd), Vladimir Trajković (Zemun), Dušan Vuletić (Sloga)

Otišli: Marko Stojadinović (Vršac), Filip Dumić (Sloga), Dušan Hukić (Radnički 1950), Saša Radović, Radoslav Peković, Nikola Vujović.

KK Tamiš Pančevo (2016/17):

#3 Nemanja Đorđević (21, 203)

#4 Vladimir Veličković (27, 178)

#5 Aleksandar Ilkić (20, 182)

#6 Vladimir Trajković (19, 191)

#7 Vladimir Kanjevac (21, 195)

#8 Igor Kesar (24, 210)

#9 Mladen Vitković (26, 200)

#10 Nikola Simić (28, 191)

#12 Adam Mirković (25, 201)

#13 Stefan Savić (21, 202)

#22 Dušan Milošević (26, 198)

#32 Dušan Vuletić (26, 207)

Trener: Bojan Jovičić

zvanični sajt kluba: www.kktamis.com

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.