PMLS: Tamiš u Superligi

Izvor: MVP.rs, 24.Mar.2016, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PMLS: Tamiš u Superligi

Pančevci pobedom u 26. kolu osigurali četvrto mesto.

U sredu su odigrane dve utakmice poslednje, 26. kola Prve muške lige Srbije, dok je treća, rezultatski najvažnija odigrana u četvrtak. Tamiš je na gostovanju savladao ekipu OKK Beograda rezultatom 84:64. Ubedljivom pobedom ekipa iz Pančeva je osigurala četvro mesto na tabeli i plasman u Superligu. Tim Bojana Jovičića je od početka do kraja utakmice držao stvari pod kontrolom i nije dozvolio iznenađenje. OKK >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << Beograd je ovim porazom i definitivno drugoligaš naredne sezone.

Do izuzetno vredne pobede Pančevce su predvodili Radoslav Peković sa 27 i Ivan Smiljanić koji je postigao 21 poen. U poraženom timu istakao se Andrija Bojić sa 20 koševa. Ovim podvigom Tamiš se priključio ekipama FMP-a, Borca i Konstantina koje su plasman u Superligu obezbedile ranije.

Izuzetno bitan meč odigran je pred 400 gledalaca po zvaničnoj statistici u dvorani Šumice, a utakmica je odigrana u "evroligaškom terminu" jer je skoro u isto vreme igran i meč Crvene zvezde u elitnom evropskom takmičenju. Često se ove sezone dešavalo da se utakmice Prve lige poklapaju sa Evroligom, što je sigurno dodatno uticalo na manji broj posetilaca.

Puno polemike izazvala je i činjenica da se mečevi poslednjeg kola ne igraju u istom terminu, o čemu smo već pisali. U izjavi za "MVP" portal direktor takmičenja KLS Leon Deleon je istakao da je još pre tri nedelje dobio zahtev OKK Beograda da se meč protiv Tamiša odigra ranije, zbog obaveza njihovih igrača za vikend u reprezentaciji Beograda. Tamiš je odlučio da izađe "klonferima" u susret, a Deleon je procenio je da tom odlukom neće ugroziti regularnost takmičenja. Po njegovim rečima, najviše su bili ugroženi upravo Tamiš i OKK Beograd, tako da odluka ne može biti sporna. U narednim danima na "MVP" portalu ćete moći da pročitate intervju sa Leonom Deleonom koji je, osim o poslednjem kolu, odgovarao i na brojna pitanja o domaćem takmičenju.

U utakmicama odigranim u sredu FMP je pred 100 gledalaca u Železniku potvrdio prvo mesto na tabeli ubedljivom pobedom nad Smederevom 112:59. Pobedom se od svojih navijača oprostila i ekipa Beovuka koja može biti izuzetno zadovoljna jer je nakon promocije iz Druge lige odigrala sjajnu sezonu. Vukovi su savladali Borac, drugoplasiranu ekipu prvenstva, rezultatom 100:83. Blistao je Stefan Fundić sa 53 indeksna poena, zabeležio je 30 koševa i 21 skok.

Preostale utakmice 26. kola igraju se u subotu 26. marta, a nakon toga sledi nešto duža pauza do Superlige, što se takođe u košarkaškim krugovima navodi kao jedan od većih problema ove sezone.

Nastavak na MVP.rs...






Povezane vesti

Tamiš se plasirao u Superligu

Izvor: TV Arena Sport, 25.Mar.2016, 10:42

Košarkaši Tamiša su pobedom protiv OKK Beograda u 26. kolu osigurali četvrto mesto, odmah iza FMP-a, Boraca i Konstantina...Tamiš je na gostovanju ubedljivo savladao ekipu OKK Beograda rezultatom 84:64...U igri se istakao Radoslav Peković sa 27 i Ivan Smiljanić, koji je postigao 21 poen, dok je...

Nastavak na TV Arena Sport...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.