PMLS: Dinamik lider, Mićić MVP

Izvor: MVP.rs, 27.Nov.2016, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PMLS: Dinamik lider, Mićić MVP

Odigrane su utakmice osmog kola Prve muške lige Srbije.

Derbijem kola između Dinamika i Spartaka okončano je osmo kolo Prve muške lige Srbije. U susretu do ovog vikenda dve prvoplasirane ekipe Dinamik je pred svojim navijačima savladao ekipu iz Subotice rezultatom 84:74. Nakon pobede je ekipa Miroslava Nikolića ostala usamljena na vrhu tabele sa učinkom od sedam pobeda i jednom izgubljenom utakmicom.

Metalac je pred svojim navijačima došao do četvrte >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << pobede u prvenstvu, savladao je ekipu Smedereva 1953 rezultatom 79:78. Valjevci su do pobede došli teže nego što se očekivalo, nakon preokreta i u neizvesnoj penal završnici. Metalac je na ovom meču igrao bez najboljeg strelca Brane Đukanovića koji je odsustvovao zbog bolesti, kao i bez povređenog Marka Jošila. Smederevo je propustilo šansu da upiše drugu pobedu ove sezone, mlada ekipa Zorana Todoovića nakon sjajnih 20 minuta igre nije uspela da zadrži prednost i dođe do velikog podviga.

Vršac je na svom terenu lako savladao ekipu Sloge rezultatom 96:79. Otpor ekipe Kraljeva trajao dok Vrščani nisu našli lek za najboljeg igrača gostiju Stefana Matovića, koji je zadavao puno muka odbrani domaće ekipe u prvom delu meča. Već nakon prvog poluvremena pitanje pobednika bilo je rešeno, a najzaslužniji za novi trijumf Vršca bio je Aleksandar Marelja sa 22 poena. Vladimir Đokić je nakon meča bio zadovoljan zalaganjem i pristupom svoje ekipe, dok je trener Sloge Boško Đokić svojim igračima zamerio nedostatak borbenosti, a dao je i vrlo zanimljivu izjavu.

"Mi smo u Vršac došli sa devet igrača koje sam planirao da koristim, ali sam saznao da još trojica od tih devet nisu za neku upotrebu na strani" - istakao je Đokić, a prenosi sajt KK Vršca.

Tamiš je stigao do pete pobede u sezoni i vraća se u deo na tabeli na kome su navijači navikli da ga vide. Pančevci su kod kuče savladali ekipu Napretka rezultatom 82:74. Pančevci su dominirali u skoku, a u bitnim momentima ih je služio šut za tri poena što je bilo od presudnog značaja za pobedu na ovom meču. Navijače, a i trenera Bojana Jovičića osim pobede raduje i povratak plejmejkera Vladimira Veličkovića u sastav, nakon nešto duže pauze zbog povrede primicača.

Borac je "sačuvao glavu" u Nišu i primakao se sredini tabele. Čačani su na gostovanju savladali ekipu Konstantina rezultatom 90:79 u pravom revolveraškom obračunu Đorđa Mićića sa jedne i Kajla Rendala sa druge strane. Borac je do pobede došao nakon preokreta u drugom poluvremenu igre, a njega su inicirali pomenuti Mićić i Nemanja Todorović, skoro nepogrešivi u trećoj četvrtini u šutu za tri poena. Mićić je meč završio sa 29, a Todorović je postigao 21 poen. Čačani sada imaju tri pobede i mirnije dočekuju nastavak prvenstva. Nakon meča je trener Raško Bojić bio zadovoljan pobedom, ali nezadovoljan stanjem u kome je klub pripreme odigrao u jednom, početak takmičenja u drugom, a kako stvari stoje završiće ga sa trećim sastavom. Što se Konstantina tiče ostali su čvrsto prikovani za dno, sa svih osam poraza. Protiv Borca su odigrali najbolju utakmicu do sada, ali nisu imali snage da izdrže svih 40 minuta. Najiskusnije igrače je stigao umor, ušli su i u probleme sa ličnim greškama i jednostavno popustili kada se meč lomio. Kajl Rendal je pokazao zavidan kvalitet, postigao je 29 poena, ali utisak pokvario sa čak devet izgubljenih lopti. U Konstantnu nisu digli ruke od ove sezone, traže se pojačanja, a prema rečima trenera Predraga Jaćimovića moguć je dolazak još jednog američkog igrača u tim, na poziciji centra.

"Alasi" iz Starih Banovaca nastavljaju sa pobedama u premijernoj prvoligaškoj sezoni. Dunav je petu pobedu u prvenstvu ostvario protiv OKK Beograda rezultatom 74:73, nakon velike borbe i neizvesne završnice. Susret je obeležio sudar statistički ponajboljih igrača lige, Lazara Zorčića i Kimanija Frenda, a srpski centar je bio uspešniji. Kako "MVP portal" nezvanično saznaje, Filip Vukosavljević više nije član Dunava iz Starih Banovaca. Nezadovoljan minutažom i ulogom u timu, rešio je da napusti tim nakon trijumfa nad OKK Beogradom. Čelnike Dunava je iznenadio potez centra, ali su se dali u potragu za zamenom. U Prvu ligu vratio se još jedan igrač sa velikim iskustvom, Aleksej Nešović je novi član OKK Beograda i u premijernom nastupu postigao je 15 poena.

Mladost Admiral je nastavila pobednički niz, ostvarila treću uzastopnu, a šestu pobedu ove sezone. Tim iz Zemuna je slavio protiv ekipe Beovuka rezultatom 93:88. Domaću ekipu predvodio je Andrija Bojić sa 24 poena i devet skokova, a odlično su ga pratili Ognjen Kužeta sa 19 i Bojan Bakić sa 18 koševa. Utakmici je prisustvovao i bivši doskorašnji trener Mladosti Dragan Nikolić, ovog vikenda čovek o kome se mnogo priča zbog pobede njegovog novog tima Karpoša Sokolija nad Cedevitom u ABA ligi. Beovuk nakon osam kola ostaje na polovičnom učinku od po četiri pobede i poraza.

Najbolji igrač kola je bek Borca Đorđe Mićić koji je u pobedi svog tima protiv Konstantina ostvario indeks korisnosti 37. Postigao je 29 koševa uz fantastičan šut iz igre, pogodio je šest trojki iz sedam pokušaja. Utakmice osmog kola je po zvaničnoj statistici posmatralo 3400 gledalaca, najviše ih je bilo na utakmici Vršca i Sloge, 850, dok je najslabija poseta zabeležena u Pančevu, 150 ljubitelja košarke je pratilo pobedu Tamiša nad Napretkom.

OSMO KOLO

Metalac - Smederevo 1953 79:78 (Vasić 18p, 8as, 3ul, Janković 17p, 10sk - Bitadze 16p, Božović 13p, 9sk)

Vršac - Sloga 96:79 (Marelja 22p, 7sk, Dimić 14p - Matović 23p, Stamenić 14p)

Tamiš - Napredak Rubin 82:74 (Mirković 20p, Simić 18p, 7as - Jeremić 18p, Janjić 14p, 7sk, 3ul)

Konstantin - Borac 79:90 (Rendal 29p, Šišić 13p, 8sk - Mićić 29p, 7sk, Todorović 21p)

Dunav - OKK Beograd 74:73 (Dugošija 17p, 8sk, Zorčić 12p, 14sk, 5as, 2bl - Simeunović 17p, 9sk, Frend 15p)

Mladost Admiral - Beovuk 72 93:88 (Bojić 24p, 8sk, Kužeta 19p, 3ul - Maksimović 23p, Pejić 14p, 6as)

Dinamik - Spartak 84:74 (Jeftić 20p, 7sk, 3ul, Stevanović 19p, 3ul - Nikolić 15p, 5as, 3ul, Popović 13p, 5as)

INDIVIDUALNI UČINAK IGRAČA

MVP: Đorđe Mićić (Borac) - 37

Poeni: Đorđe Mićić (Borac), Kajl Rendal (Konstantin) - 29

Skokovi: Lazar Zorčić (Dunav) - 14

Asistencije: Aleksandar Radulović (Dinamik) - 9

Osvojene lopte: Đukan Đukanović (Metalac) - 7

Blokade: Danilo Ostojić (Metalac) - 3

TABELA

1. Dynamic 7/1

2. Spartak 6/2

3. Mladost Admiral 6/2

4. Vršac 6/2

5. Dunav 5/3

6. Tamiš 5/3

7. Beovuk 72 4/4

8. Metalac 4/4

9. OKK Beograd 3/5

10. Borac 3/5

11. Napredak Rubin 3/5

12. Sloga 3/5

13. Smederevo 1953 1/7

14. Konstantin 0/8

DEVETO KOLO

Borac - Mladost Admiral

Spartak - Konstantin

OKK Beograd - Dinamik

Napredak - Dunav

Sloga - Tamiš

Smederevo 1953 - Vršac

Beovuk 72 - Metalac

(foto: MozzartSport)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.