PMLS: Borac strpljivo do Superlige

Izvor: MVP.rs, 14.Okt.2016, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PMLS: Borac strpljivo do Superlige

Čačani u sezonu ulaze kao jedni od najvećih favorita za visok plasman.

Jedna od prvih asocijacija na Čačak sigurno jeste košarka, kao i vodeći klub iz tog grada, Borac. Jedan od najstarijih kolektiva u državi dao je ogroman doprinos u razvoju ove igre u našoj zemlji. Veliki je broj asova svetskog kalibra iznedrio ovaj klub, najpoznatiji su Radmilo Mišović, Dragan Kićanović i Željko Obradović. U novije vreme iz Borčeve škole košarke izašli >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << su Marko Marinović, Branko Jorović, Uroš Tripković, Tadija Dragićević... A, treba pomenuti da je Borac bio odlična škola u vrlo bitnom delu karijere, prelasku iz juniorske u seniorsku košarku, i asovima poput Miloša Teodosića, Miroslava Raduljice, Duška Svanovića, Dragana Labovića, Aleksandra Rašića...

Borac iz Čačka iza sebe ima odličnu sezonu u kojoj je Prvu mušku ligu Srbije završio kao drugoplasirani na tabeli, dok je u podeljenoj Superligi bio trećeplairani tim grupe B, iza Partizana i Mega Leksa. Po njenom završetku, uobičajeno za srpske prvoligaše, nije mogao da zadrži u timu najbolje igrače. Biće teško nadoknaditi učinak Alekse Avramovića, momka kome je sezona u Borcu u potpunosti promenila karijeru, kao i Strahinje Mićovića, koji je donosio stabilnost u skoku, a u napadu imao veliki asortiman rešenja. U klubu ipak nisu prespavali prelazni rok, dovedene su adekvatne zamene.

Problem Čačana može biti neuigranost bitnih igrača u ekipi, neki od onih čiji se dobar učinak podrazumeva su u klub došli u poodmakloj fazi priprema, a poslednji u nizu je isusni bek Đorđe Mićić.

"Od velikog značaja je dolazak bivšeg igrača Borca Đorđa Mićića, koji će verovatno imati pravo nastupa već na predstojećoj utakmici. On će u ekipi Borca ostati do kraja prvog dela prvenstva. Uzimajući u obzir celokupnu situaciju (dolazak Todorovića i Žigeranovića pre 15 dana, a sada i Mićića), neke stvari moraju se rešavati u hodu, da bi se oni što pre adaptirali i prilagodili na ekipu i njen način i sistem igre, a za to će biti potrebno vreme i strpljenje. Reč je o kvalitetnim igračima, Žigeranović je dva puta igrao za Borac i s obzirom na to šta je tada pokazao, ne sumnjam da će biti jedan od nosilaca igre u našoj ekipi. Plasman u Super ligu Srbiju je ambicija svih nas u klubu, ali za to će nam biti potrebno i vreme i strpljenje. Ostali smo bez četiri vodeća igrača, ali nadam se da će i ovaj tim ostvariti dobre rezultate". izjavio je Raško Bojić za zvanični sajt kluba iz Čačka.

Iako poslednji u nizu prvoligaških timova koji predstavljamo, Borac je jedan od prvih favorita za visok plasman ove sezone. Čačani su u prvom kolu odigrali ispod svojih mogućnosti, ali su ipak odneli pobedu protiv Smedereva 1953 rezultatom 75:71. Niko u klubu nije bio zadovoljan prikazanom partijom, ali je realno očekivati da igre Čačana budu sve bolje kako vreme odmiče. Ono što je sigurno, dvorana Borca će i ove sezone biti u vrhu posećenosti po broju gledalaca, jer su verni navijači kluba njegov zaštitni znak, podjednako kao igrači i članovi.

KK Borac Čačak

sezona 2015/16: drugo mesto u Prvoj muškoj ligi Srbije (18/8), treće mesto grupe B Superlige Srbije (1/5)

Ostali: Uroš Čarapić, Stefan Mitrović, Matija Popović, Lazar Marković, Marko Radonjić, Draško Radović, Nemanja Mišković

Došli: Đorđe Mmićić (Krajova, Rumunija), Ilija Đoković (FMP), Marko Radovanović (FMP), Ivan Žigeranović (Kluž, Rumunija), Aleksandar Todorović (Mađarska), Nikola Zdravković (Beč, Austrija), Stefan Ćirić (Sloboda)

Otišli: Aleksa Avramović (Vareze, Italija), Strahinja Mićović (Igokea), Andreja Stevanović (Dinamik), Marko Tutunović (USA), Dimitrije Spasojević (Vršac)

KK Borac (2016/17):

#4 Uroš Čarapić (20, 195)

#5 Stefan Mitrović (22, 189)

#6 Matija Popović (20, 200)

#7 Stefan Ćirić (20, 193)

#8 Marko Radovanović (20, 208)

#11 Ivan Žigeranović (30, 212)

#12 Lazar Marković (23, 199)

#13 Marko Radonjić (23, 192)

#14 Aleksandar Todorović (29, 206)

#15 Draško Radović (26, 197)

#21 Ilija Đoković (20, 187)

#35 Nemanja Mišković (23, 210)

Đorđe Mićić (33, 196)

Srđan Krsmanović (16, 205)

Nikola Zdravković (16, 197)

Matija Dragićević (16, 187)

Filip Zlatić (16, 191)

Vuk Radojičić (15, 185)

Strahinja Glišović (15, 203)

Dušan Janjić (15, 188)

Trener: Raško Bojić

zvanični sajt kluba: www.kkborac.rs

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.