PMLS: Beovuk želi zlatnu sredinu

Izvor: MVP.rs, 12.Okt.2016, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PMLS: Beovuk želi zlatnu sredinu

Beogradski klub sa igračima bez otvorenih ugovora.

Beovuk 72 je dobro poznat klub u košarkaškim klubovima pre svega po radu sa mladim igračima. Iz njegove škole izašlo je mnogo igrača koji su napravili ozbiljne karijere, a neka od najpoznatijih imena su Dejan Milojević, Vladimir Štimac, Ognjen Aškrabić, Aleksandar Glintić... Nije slučajno da su nabrojani samo oni koji pokrivaju pozicije pod košem, strategija Beovuka je da igru zasniva na >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << centrima, o čemu je, između ostalog, za "MVP portal" govorio Milan Miša Lakić, prvi čovek beogradskog kluba.

Prethodnih par sezona Beovuk 72 je i u rezultatskom usponu. Procenili su da je košarkaška realnost u Srbiji takva, da mladim igračima više ne znači toliko "kaljenje" u nižim rangovima i krenuli su sa pravljenjem rezultata. Prošle sezone su premijerno učestvovali u Prvoj muškoj ligi Srbije i odmah ostavili upečatljiv utisak. Osvežili su ligu, premijernu sezonu su završili kao sedmoplasirani na tabeli.

Za novu sezonu su napravili izuzetno dobar posao preko leta iz razloga što su najveći broj igrača zadržali na okupu. Uigravanje im nije predstavljalo problem, a u nove izazove mladi igrači ulaze iskusniji za jednu sezonu. 

"Ambicije kluba su kao i uvek, neka zlatna sredina. Ako iskoči prilika da se igra Superliga, mi ćemo je iskoristiti. Ekipa je skoro ista od prošle godine, doveli smo samo par novih igrača. Sigurno ćemo isforsirati i par mladih na kojima je da iskoriste šansu. Nismo još kompletirali tim, čekamo, ne jurimo sa dovođenjem, ima dovoljno vremena. Mi smo klub koji nema igrače pod otvorenim ugovorima. Mi možemo da pustimo našeg igrača, ako on nađe dobar angažman i time rešava neka životna pitanja, ali nemamo otvorene ugovore.  Mislim da ova ekipa ima kvalitet, imala je prošle sezone, zašto ne bi i sada?" - izjavio je za "MVP portal" Miša Lakić.

Već nakon prvog kola jasno je da najveća snaga "vukova" leži u fizički jakoj igri, sa puno trčanja, a glavni oslonac je srpska verzija Čarlsa Barklija, dvadesetjednogodišnji Stefan Fundić, u koga i trener i saigrači imaju najviše poverenja. Ukoliko na vreme dovedu pomenuta i pojačanja, a kada im se nakon povrede vrati i startni centar Nemanja Karalić, Beovuk 72 će sigurno ostvariti zacrtane ciljeve uprave, a biće ozbiljna pretnja i za gornji deo tabele.

KK Beovuk 72 Beograd

sezona 2015/16: 7. mesto u ABA ligi (10/16),

Ostali: Luka Maksimović, Bogdan Dragović, Igor Jevđenić, Nemanja Vučićević, Stefan Fundić, Nemanja Karalić, Uglješa Bogdanović

Došli: Nemanja Kapetanović (Jagodina), Marko Janjušević (Černomorec, Bugarska), Nikola Milojević (Plana), Nenad Nerandžić   

Otišli: Jagoš Matijašević (Kožuv, Makedonija), Nikola Čolović (USA), Lazar Živković (Konstantin), Nikola Đurić (Černomorec, Bugarska)

KK Beovuk 72 (sezona 2016/17):

#4 Luka Maksimović (25, 195)

#5 Bogdan Dragović (26, 195)

#6 Igor Jevđenić (25, 199)

#8 Nemanja Vučićević (24, 200)

#9 Nenad Karanović (20, 194)

#10 Nemanja Kapetanović (19, 195)

#11 Stefan Fundić (22, 199)

#12 Nenad Nerandžić (20, 202)

#13 Marko Janjušević (31, 213)

#14 Uglješa Bogdanović (25, 210)

#15 Stevan Jeremić (20, 211)

#43 Nemanja Karalić (28, 208)

Luka Tica (16, 203)

Nikola Lalević (16, 187)

Vladimir Lalević (16, 190)

Uroš Stiković (15, 199)

Filip Stojčić (16, 188)

Nikola Milojević (15, 183)

Lazar Pavlović (15, 198)

Trener: Rajko Mirković

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.