PLEJ-AUT: Zadar izborio majstoricu

Izvor: Mondo, 23.Apr.2019, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PLEJ-AUT: Zadar izborio "majstoricu"

MZT nije uspeo da pred svojim navijačima ostvari još jednu pobedu i tako se plasira u ABA ligu 2019/20.

"Majstorice" su se igrala u oba polufinala i u finalu plej-ofa ABA lige, a igraće se i u seriji za opstanak između Zadra i MZT Skoplja!

Pitanje učesnika najvišeg ranga regionalnog takmičenja biće rešeno 30. aprila u Zadru, nakon što se hrvatski tim u Skoplju revanširao za poraz na svom terenu prošle sedmice.

MZT - Zadar 77:78 (23:18, 20:17, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 15:21, 19:22), za ukupnih 1:1.

Gosti su u poslednji minut ušli sa velikih 71:77, ali je plejmejker Džejms Vudard postigao pet poena zaredom i uveo meč u dramatičnu završnicu.

Luka Žorić potom je pogodio samo jedno bacanje, ali i Vudardu je zadrhtala ruka kada je mogao da izbori izjednačenje. MZT je, međutim, imao sreće da posle promašenog "penala" lopta ponovo pripadne njima, pošto Žorić nije uspeo da iskontroliše skok.

Vudard je preuzeo odgovornost i pokušao da iz akcije "1 na 1" donese pobedu i plasman u ABA ligu, ali nije bio precizan.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.