PLANETA DRHTI OD IŠČEKIVANJA: Žailtona Almeidu čeka najteži ispit u dosadašnjoj karijeri!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2023, 20:00

PLANETA DRHTI OD IŠČEKIVANJA: Žailtona Almeidu čeka najteži ispit u dosadašnjoj karijeri!

Ovo će biti epski.

Brazilac Žailton Almeida (19-2-0, 5-0 UFC) definitivno je jedan od najvećih talenata u UFC-ovoj teškoj kategoriji. Ovaj 31-godišnji "Malhadinjo" iza sebe ima pet UFC nastupa, slavio je u svih pet, a četiri puta do pobede je došao prekidom u prvoj rundi.

Šamil Abudrahimov zasad je jedini borac unutar UFC-a koji je ušao u drugu rundu s Almeidom, a Žailton ga je završio tehničkim nokautom u drugoj rundi. Sjajni Almeida poslednji nastup odradio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je sredinom prošlog meseca, a "submissionom" u prvoj rundi porazio je Žairzinja Rozenstruika. Tom pobedom je Žailton skočio na deveto mesto u poretku izazivača teške kategorije, a sledeći meč mogao bi da ga uvede u top 5.

Portal MMA Junkie izneo je informaciju o novom Žailtonovom meču, a više izvora potvrdilo je tačnost tih navoda i za MMA Fighting. UFC radi na ugovaranju meča između Almeide i Kurtisa Blejdsa (17-4-0, 12-4 UFC), a borba bi trebalo da se održi 4. novembra u Sao Paolu (Brazil).

A post shared by MMAFighting.com (@mmafighting)

Kurtis Blejds trenutno je četvrti u poretku izazivača i dugi niz godina nalazi se unutar top 5. Istina da je uvek zapinjao na poslednjim preprekama pre eventualnog napada na titulu, ali to ne umanjuje Kurtisovu vrednost i činjenicu da se radi o jednom od najboljih teškaša na svetu.

Blejds je do četvrtog meseca ove godine bio u nizu od tri uzastopne pobede i jedna pobeda delila ga je od statusa izazivača u teškoj kategoriji. Organizacija ga je uparila s opasnim ruskim nokauterom Sergejem Pavlovičem, a Blejds je opet zapeo na poslednjoj stepenici pre "title shota". Pavlovič ga je nokautirao u prvoj rundi borbe.

Imaće Blejds priliku ugasiti buru oko Žailtona Almeide i time se vratiti u trku za sam vrh. Što se Almeide tiče, on će dobiti stilski vrlo interesantan test. Brazilac se dosad prezentovao kao odličan rvač i parteraš, ali Kurtis Blejds drži mnoge rekorde teške kategorije kad su u pitanju rvačke kategorije. Šta će se dogoditi ako/kad Almeida ne uspe da odvede protivnika u parter, možda saznamo baš u novembru.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.