PL: Odluka možda već u nedelju

Izvor: B92, 12.Apr.2008, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PL: Odluka možda već u nedelju



Sve oči uprte su na meč sezone na kom će verovatno pasti odluka o budućem šampionu Engleske. Na Old Trafordu se u nedelju sastaju Mančester junajted i Arsenal. Ekipa Aleksa Fergusona plasirala se u polufinale lige šampiona sa dve pobede nad Romom, dok je Vengerova ekipa ispala od Liverpula. Ser Aleks će moći da računa na odmorne Ronalda i Skolsa, kao i Runija, koji je odigrao desetak minuta u sredu. Arsenal je dugo držao prvu poziciju u ligi, a onda je usledio niz slabih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rezultata.

'’Smatram da pobednici nastavljaju da veruju, nastavljaju da se bore čak jači i čak se više bore kada drugi stanu. Verujem da smo to mi sada. Poraz od Liverpula je bila velika šteta za nas, ali mi smo skoncentrisani i ubeđen sam spremni da se borimo i da učinimo život veoma, veoma teškim za Mančester Junajted’’, rekao je Venger.

Jedini preostali trofej je sve dalje, jer trenutno za Mančesterom zaostaju šest, a za Čelsijem tri boda. Poraz na Old Trafordu, najverovatnije bi značio i oproštaj od prvenstva.

'’Mislim da je Arsenal imao neke povrede tokom drugog dela sezone koje su im onemogućile da odmore neke ključne igrače. Izgubili su Diabu na neko vreme. Izgubili su Denilsona, Rosickog, Van Persija i kažem vam da ne možete da dobijate utakmice bez najboljeg tima. Ne možete to da uradite. Ne na nivou takmičenja na kome smo sada’’, izjavio je Ferguson.

Liverpul takođe igra u nedelju, a u goste im dolazi Bekburn. Ekipa Rafe Beniteza se bori za mesto koje vodi u Ligu šampiona. Trenutno su na četvrtoj poziciji sa tri boda više od petoplasiranog Evertona. Treći kandidat za tiutlu Čelsi u ponedeljak na svom terenu igra sa Viganom

Bolton, Reding i Birmingem na domaćim terenima igraju možda i ključne mečeve za opstanak u ligi. Birmingem igra sa Evertonom, Bolton sa Vest Hemom, a Reding sa Fulamom. Budući drugoligaš Derbi na svom terenu igra sa Aston Vilom.

Mečevi koji se igraju u subotu:

Birmingem - Everton

Bolton - Vest Hem

Derbi - Aston Vila

Reding - Fuham

Sanderlend – Mančester Siti

Totenhem - Midlzbro

Portsmut - Njukasl

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.