PL: Novi kladioničarski skandal

Izvor: B92, 09.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PL: Novi kladioničarski skandal



Četiri "najpoznatija trenera" u Engleskoj potrošila su ukupno oko 20 miliona funti na kladionici, uključujući i opklade na mečeve Premijer lige, prenosi britanski Dejli Meil.

Britanski list navodi da su sve opklade išle preko jedne kladionice u Gibraltaru. Glavni izvor cele priče je bivši zaposleni kladionice Viktor Čendler, koji je imao pristup detaljima svih opklada.

On je prvobitno izneo optužbe o samo jednom treneru iz Premijer lige, koji je navodno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potrošio oko 12 miliona funti na klađenje, ali je zatim pomenuo još tri neimenovana trenera koji skoro svakodnevno krše pravila kladeći se na mečeve u najjačoj engleskoj ligi.

Fudbalski savez Engleske strogo zabranjuje igračima i trenerima klađenje na mečeve Premijer lige.

Iz FS Engleske već su najavili istragu povodom optužbi Dejli Mejla. Rukovodstvo engleskog saveza još uvek istražuje prethodni skandal vezan za klađenje, u čijem centru se nalazi trener Portsmuta Hari Rednap, nakon što je neko uložio 16 miliona funti na to da će Rednap potpisati za taj klub.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.