PL: Najslađi bod Evertona, tvrdo u derbiju Mersisajda, Siti na vrhu!

Izvor: Sportske.net, 03.Mar.2019, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PL: Najslađi bod Evertona, tvrdo u derbiju Mersisajda, Siti na vrhu!

Derbijem Mersisajda spuštena je zavesa na 29. kolo Premijer lige.

Fudbaleri Evertona dočekali su u gradskom derbiju Liverpul na svom "Gudison parku", meč je okončan sa najnepopularnijih 0:0, remi posebno boli "Redse".

Nije bilo puno prilika u velikom derbiju, tvrdo od starta, prvu veliku priliku imali su izabranici Jirgena Klopa, tačnije Mohamed Salah.

Egipćanin je u 29. minutu pobegao odbrani gradskog rivala, izbio je sam pred Pikforda, ali je >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << prvi golman engleske reprezentacije pravovremeno istrčao, skratio ugao napadaču Liverpula i sačuvao mrežu.

Otišlo se bez golova na odmor, da bi nakon sedam minuta igre u nastavku "Karamele" pripretile, tukao je Kalvert-Luin glavom nakon kornera, ali je Alison odlično intervenisao.

U 69. minutu je Fabinjo bio u izglednoj prilici, ali se dugo nameštao na samo par metara od gola rivala, pa je Dinj uspeo da mu se ispreči i izbije mu loptu u poslednjem trenutku.

Do kraja nije bilo ozbiljnijih prilika, u finišu je Dinj pao na ivici kaznenog prostora Liverpula, Etkinson je dodelio slobodnjak za Everton, mada su se igrači domaće ekipe bunili, tražili su jedanaesterac, ali je nakon usporenog snimka postalo jasno da je Aleksander-Arnold zaista napravio faul van 16 metara.

Domaćin nije uspeo ozbiljnije da pripreti iz ove pozicije, pa je rezultata ostao nepromnjen.

Everton  -  Liverpool Резултати Уживо

Na kraju 0:0, remi koji Evertonu u bodovnom smislu ništa ne predstavlja, ali činjenica da su odmogli velikom rivalu u borbi im sigurno laska.

Siti je sada prvi sa 71 bodom, imaju jedan više od Liverpula nakon 29 odigranih kola.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.